Kdo bo Najboljši za volanom 2018?

Izbiramo najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji, ki bo za eno leto prejel oziroma prejela v uporabo ford fiesto.


V Avto-moto zvezi Slovenije bomo po izjemno uspešni premierni izvedbi Najboljši za volanom  v lanskem letu, ko je laskavi naziv osvojil David Sever, tudi letos izbrali najboljšega mladega voznika ali voznico Slovenije! Letošnji izbor bomo še nadgradili, možnost za zmago pa imate vsi, ki vas zanimajo avtomobili in avtomobilizem, ki uživate v vožnji, znate spretno vrteti volan in ki vam ni vseeno za dogajanje na naših cestah. V izboru ne iščemo najhitrejših voznikov, temveč mlade voznike in voznice s širokim naborom znanja s področja avtomobilizma, z veseljem do vožnje, s spretnostjo pri vožnji in take, ki ste ob prometni nesreči pripravljeni ukrepati in s tem morda celo rešiti življenje.

Znanje in veščine najboljšega bodo bogato nagrajene

Naslov “Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije” je že sam po sebi dosežek, ki si zasluži spoštovanje in občudovanje. Nenazadnje se boš lahko upravičeno pohvalil, da si “najboljši mladi voznik pri nas”.

Z naslovom “Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije” boš postal tudi mladi ambasador varne vožnje AMZS in Avto-moto zvezi Slovenije pomagal pri osveščanju mladih o pasteh in nevarnostih vožnje avtomobila.

A kot najboljši si za svoj trud zaslužiš še več. Zato se boš lahko leto dni brezplačno vozil s fordom fiesto (Titanium 1.0 EcoBoost). Nagradili pa bomo tudi druge sodelujoče.

Kdo lahko sodeluje v izboru?

V izboru lahko sodelujete vozniki in voznice, stari do 24 let, ki imate poleg vozniškega dovoljenja že opravljeno dodatno usposabljanje za voznika začetnika in še nobene kazenske točke v vozniškem dovoljenju.

Najboljši iz posamezne skupine se bo uvrstil v veliki finale izbora, ki ga bomo začinili še z dodatnimi izzivi in preskusi. Tekmovalec, ki bo v finalu premagal vse svoje sotekmovalce, bo postal “Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije”.

Kako bo potekal izbor?

Prvi korak izbora je reševanje spletnega testa s področja cestno-prometnih predpisov, avtomobilizma, prometne varnosti, delovanja AMZS in poznavanja prve pomoči. Test bo mogoče reševati od 27. 3. do 30. 4. 2018.

Najboljših 100 tekmovalcev po številu pravilnih odgovorov se uvrsti v drugi, praktični del izbora. Tekmovalce, ki se bodo uvrstili v praktični del izbora, bomo razdelili v 10 skupin in jih povabili v AMZS Center varne vožnje na Vranskem. Na poligonu se bodo pomerili v praktičnih preskusih vozniških spretnosti, natančnosti in avtomobilskega znanja, preizkusili pa bomo tudi, ali znajo ukrepati v primeru prometne nesreče in kako dobro poznajo ter znajo izvajati postopke prve pomoči.

Spletni test bo mogoče reševati od 27. marca do 30. aprila 2018

 

Najboljši iz posamezne skupine se bo uvrstil v veliki finale izbora, ki ga bomo začinili še z dodatnimi izzivi in preskusi. Tekmovalec, ki bo v finalu premagal vse svoje sotekmovalce, bo postal “Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije”.

Znaš! Obvladaš! Si tudi upaš?

V AMZS verjamemo vate in v tvoje sposobnosti. Do sredine marca, ko boš svoje znanje lahko preveril v spletnem testu, imaš še nekaj dni časa, ki jih lahko izkoristiš, da se s prijatelji pripraviš na izziv, ki ti lahko spremeni življenje.

Potem pa le znova priklikaj k nam, vsekakor pa nas ne pozabi slediti na #NajboljsiZaVolanom.

A kot najboljši si za svoj trud zaslužiš še več. Zato se boš lahko leto dni brezplačno vozil s fordom fiesto (Titanium 1.0 EcoBoost). Nagradili pa bomo tudi druge sodelujoče.

 

Ključne besede


Najboljši za volanomFord fiestaAMZS Center varne vožnje na Vranskemmladi vozniki#NajboljsiZaVolanom

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji