Najboljši za volanom 2019 se predstavi

Izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja letos dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika, poteka že tretje leto zapored. AMZS in partnerji izbora smo letošnje novosti in podrobnosti danes predstavili na novinarski konferenci.


AMZS organizira izbor najboljše mlade voznice in najboljšega mladega voznika Slovenije v sodelovanju s Policijo, Rdečim križem Slovenije, Javno agencijo RS za varnost prometa ob medijski podpori Vala 202 in pokroviteljev: Zavarovalnica Sava, Summit motors Ljubljana (zastopnik vozil Ford), Continental, Radenska, Petrol, Telekom Slovenije, Garmin Slovenija in L'Occitane Slovenija (uradni dobavitelj Stillmark d.o.o.), ki so sodelovali na današnji predstavitvi v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Pridružila sta se tudi ambasadorja izbora Tjaša Perko in Ciril Komotar.  

Novost letošnjega izbora je, da izbiramo najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika, Cirilu Komotarju pa se v vlogi ambasadorke pridružuje Tjaša Perko. 

Kako bo izbor potekal?

V prvi fazi izbora, od 14. 2. do 17. 3. 2019, vabimo mlade voznike in voznice do 24. leta starosti, da opravijo test oziroma preskus znanja. Test vključuje poznavanje cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila. Najboljših 50 reševalcev in najboljših 50 reševalk spletnega preskusa bo AMZS povabil v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer se bodo v polfinalih, ki bodo 5. in 6. 4. 2019, pomerili v najrazličnejših spretnostnih in vozniških preskušnjah. Najboljši bodo postali finalisti in finalistke izbora. Ti se bodo 9. 5. 2019 preizkusili še v finalnem tekmovanju. Finalisti in finalistke, še posebej pa zmagovalec in zmagovalka, bodo postali mladi ambasadorji in ambasadorke varne vožnje. 

Na najboljše čakajo privlačne nagrade

Naslov Najboljši za volanom je že sam po sebi dosežek, ki si zasluži spoštovanje in občudovanje. A najboljši si za svoj trud zaslužijo še več. Nanje čakajo privlačne nagrade. Zmagovalec in zmagovalka se bosta lahko eno leto vozila vsak s svojim tehnološko izjemno pametnim fordom fiesto active 1.0 EcoBoost 100KM z bogato dodatno opremo, pri kateri je poudarek na varnosti in udobju.

Rdeča ford fiesta active zanjo in bela ford fiesta active zanj.

 
Na pogumne mlade voznike in voznice pa čakajo še številne druge zanimive nagrade:

  • 2 kompleta 4 premium pnevmatik Continental po izbiri nagrajenca oziroma nagrajenke;
  • 2-krat darilna kartica Petrol za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 400 €;
  • 2-krat darilna kartica Petrol za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 250 €;
  • 2-krat darilna kartica Petrol za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 150 €;
  • 2-krat bon za 20-odstotni popust na avtomobilsko zavarovanje Zavarovalnice Sava;
  • 4-krat bon za 50-odstotni popusta za 1 leto na paket Telekoma Slovenije Neodvisni B – paket za mlade;
  • 6-krat darilni bon za 40 € za AMZS članstvo;
  • 10-krat darilni paket L’OCCITANE za fante;
  • 10-krat darilni paket L’OCCITANE za dekleta;
  • 14-krat bon za svežo prehrano Fresh na bencinskih servisih Petrol in
  • druge manjše praktične nagrade.

Finalisti in finalistke se bodo na dan finala v posebnem Continentalovem izzivu potegovali še za udeležbo ene osebe na jesenskem Continental Driving Experience 2019, dogodku, ki ga v sodelovanju z AMZS in Komotar minuta organizira Continental Adria pnevmatike. Med vsemi udeleženci polfinalnih izborov pa bo izžrebanih 10 dobitnikov, ki bodo prejeli kolesarsko čelado, in 10 dobitnikov, ki bodo prejeli odsevni jopič (nagrade podarja Javna agencija RS za varnost prometa), med sodelujočimi voznicami in vozniki pa bo dva nagradil še Garmin - s pametno uro Garmin Vivoactive 3. 

Ali ste vedeli?
Avto-moto zveza Slovenije je najboljšega mladega voznika v Sloveniji prvič izbirala že leta 1993 – takrat je bila najboljša za volanom voznica. 

Ključne besede


Najboljši za volanomAMZS Center varne vožnje na Vranskemmladi vozniki#NajboljsiZaVolanom

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji