Motokrosist Klemen Gerčar v Najboljši za volanom

Na cesti varno, na progi »na polno«!. Tak je moto Klemna Gerčarja, svetovnega prvaka v motokrosu, ki se je, da bi preizkusil svoje znanje, danes preizkusil v spletnem testu Najboljši za volanom.


Motokrosist Klemen Gerčar, svetovni prvak v MX3, ki je poleg Tima Gajserja letos edini Slovenec, ki v svetovnem prvenstvu v motokrosu v prestižnem razredu MXGP tekmuje z licenco AMZS, se zaveda, da še tako nadarjen športnik brez rednega in načrtnega treninga ne more biti uspešen. Ve tudi, kako pomembno je, da vseskozi sledi tehnološkemu razvoju, saj je lahko na ta način njegov motor na progi še hitrejši. Enako, pravi, velja za vožnjo.

Avtomobili so vse naprednejši in da lahko izkoristimo vse varnostne pripomočke, ki nam jih nudijo, se jih moramo naučiti uporabljati. Nam pa vsa tehnologija skorajda nič ne pomaga, če nismo vešči vozniki. Zato je treba tudi vozniške veščine trenirati in obnavljati znanje cestnoprometnih predpisov, prve pomoči …

Klemen je na nedavni novinarski konferenci AMZS pred začetkom letošnje sezone v motokrosu spregovoril tudi o hitrosti. Neprilagojena hitrost je namreč pogost vzrok prometnih nesreč.

Moraš vedeti, kdaj hitrost da in kdaj ne. Če želim doseči dober rezultat na dirki, moram »na polno«. Na cesti pa mora biti vselej na prvem mestu varnost. Za dvig adrenalina pojdite na motokros progo, dirkališče ali si privoščite kakšno drugo doživetje, ki vam bo pognalo kri po žilah. Na cesti pa po pameti!

Klemen se je danes preizkusil v spletnem testu Najboljši za volanom, predvsem z namenom, da testira svoje znanje in da vidi, na katerih področjih bi mu prišlo prav, da ga obnovi, saj bo na ta način lahko še boljši voznik, s tem pa tudi zgled vsem svojim navijačem. 

Za Klemna bomo stiskali pesti že čez dober teden, saj bo nastopil na svoji prvi letošnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu - dirki za Veliko nagrado Velike Britanije

Ključne besede


motokrosAMZS športKlemen GerčarNajboljši za volanomNajboljsiZaVolanom

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji