Zmagovalca sta Laura Cerovšek in Luka Gril

Najboljša mlada voznica in najboljši mladi voznik Slovenije bosta eno leto uživala vsak s svojim fordom fiesto active.


Najuspešnejša pri letošnjih finalnih izzivih, petih vajah, ki so jih za finalistke in finaliste izbora Najboljši za volanom pripravili v AMZS, Policiji in Rdečem križu Slovenije, sta bila Litijčanka Laura Cerovšek, dijakinja 4. letnika Gimnazije Litija, in Luka Gril, 21-letni študent fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, doma iz Slovenj Gradca. Poleg prestižnega naslova najboljše mlade voznice in najboljšega mladega voznika Slovenije ter vloge mladih AMZS ambasadorjev varne vožnje sta osvojila tudi glavno nagrado: eno leto se bosta lahko vozila vsak s svojim tehnološko izjemno pametnim fordom fiesto active 1.0 EcoBoost 100KM z bogato dodatno opremo, pri kateri je poudarek na varnosti in udobju. Avtomobila je v bogat nagradni sklad za vozniško olimpijado mladih prispeval Summit motors Ljubljana, zastopnik vozil Ford. 

Zmagovalca s svojima fiestama in ambasadorjema izbora Najboljši za volanom Komotarjem Minuto in Tjašo Perko. 

Današnja zmagovalca Laura in Luka sta se pridružila Davidu Severju, ki je bil najboljši 2017, in Klemnu Pongračiču, ki je laskavi naslov Najboljši za volanom osvojil lani. 

Vaje v finalu Najboljši za volanom 

  • vožnja v prometu (simulacija izpitne vožnje)
  • nameščanje snežnih verih na kolo avtomobila
  • slalom in ustavljanje
  • vožnja z lahkim priklopnikom
  • simulacija prometne nesreče: ukrepanje v prometni nesreči in nudenje prve pomoči

Privlačne nagrade tudi za druge finalistke in finaliste

Tudi drugi finalistke in finalisti domov niso odšli praznih rok, saj so partnerji izbora Najboljši za volanom zanje pripravili številne zanimive nagrade:

  • 2 kompleta 4 premium pnevmatik Continental po izbiri nagrajenca oziroma nagrajenke;
  • 2-krat darilna kartica Petrol za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 400 €;
  • 2-krat darilna kartica Petrol za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 250 €;
  • 2-krat darilna kartica Petrol za nakupe na bencinskih servisih Petrol v vrednosti 150 €;
  • 2-krat bon za 20-odstotni popust na avtomobilsko zavarovanje Zavarovalnice Sava;
  • 4-krat bon za 50-odstotni popusta za 1 leto na paket Neodvisni B – paket za mlade (nagrado podarja Telekom Slovenije);
  • 6-krat darilni bon za osnovno AMZS članstvo;
  • 10-krat darilni paket L’OCCITANE za fante;
  • 10-krat darilni paket L’OCCITANE za dekleta;
  • 14-krat bon za svežo prehrano Fresh na bencinskih servisih Petrol in druge  praktične nagrade.

 

Finalisti in finalistke so se danes pomerili še v posebnem Continentalovem izzivu, kjer so se potegovali za udeležbo na jesenskem Continental Driving Experience 2019, dogodku, ki ga v sodelovanju z AMZS in Komotar minuta organizira Continental Adria pnevmatike. Pri tej preizkušnji se je najbolje odrezal Domen Rolih. 

Continentalov izziv: čim hitreje od točke A do točke B, pri čemer se je bilo treba na cilju čim natančneje ustaviti (meril se je čas vožnje in odmik od predvidenega mesta zaustavitve).

Dve nagradi za letošnji izbor je prispeval tudi Garmin, in sicer pametni zapestni uri Vivoactive 3. Prejela sta ju fant in dekle, ki sta z objavo na temo #NajboljsiZaVolanom zbrala največ všečkov na družbenih omrežjih. Zmagala sta Jan Rustja in Nuša Žmak.

Jeseni prvi mednarodni izbor Najboljši za volanom

Minuli teden je AMZS na spomladanski skupščini FIA v Republiki Južni Afriki za projekt Najboljši za volanom prejel nagrado FIA Regije I za inovativnost na področju prometne varnosti, izjemnost tega projekta pa potrjuje tudi dejstvo, da bo nadgrajen na mednarodno raven. S »slovenskim finalom« letošnji Najboljši za volanom torej še ni zaključen. Oktobra se bodo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pomerili najboljši mladi vozniki in voznice iz Slovenije, Poljske, Bolgarije in Srbije – AMZS bo namreč v sodelovanju s poljskim, bolgarskim in srbskim avtomobilskim klubom ob podpori FIA Regije I – ta v mednarodni avtomobilistični zvezi FIA združuje avtomobilske klube iz Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike, organiziral prvo mednarodno izvedbo tega tekmovanja. 

Thomas Møller Thomsen, podpredsednik FIA Regije I, mag. Jure Kostanjšek (AMZS) in Wlodek Szaniawski (poljski avtomobilski klub PMZ) 

 

 

Ključne besede


Najboljši za volanommladi vozniki#NajboljsiZaVolanomTjaša PerkoKomotar MinutaLaura CerovšekLuka Gril

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji