Doživetja in oddih

Znamenitosti

 

Postojnska jama in Speleološka postaja Show your Card!
Postojnska jama Postojnska jama je ena največjih in najlažje dostopnih jam na svetu. Odprta je vse dni v letu. Speleobiološka postaja - Vivarij Proteus se nahaja 50 m vstran od vhoda v Postojnsko jamo. Sestavljata ga dva dela – raziskovalni in razstavni. Raziskovalni del, tako imenovani laboratorij, je namenjen znanstvenemu delu z jamsko favno. 
Speleobiološka razstava o življenju v podzemlju naj bi prispevala k večji prepoznavnosti postojnskega in slovenskega krasa. Razstava je stalna, odprta je vse dni v letu.

Splet: www.postojna-cave.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na objavljene cene ogledov Postojnske jame in Speleobiološke postaje. Popust velja za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).
 

 

Predjamski grad Show your Card!
Postojnska jama Obiščite Predjamski grad in Jamo pod Predjamskim gradom, ki sta le 9 km oddaljena od Postojnske jame.

Splet: www.postojna-cave.com 
Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na objavljene cene ogledov Predjamskega gradu in Jame pod Predjamskim gradom za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).
 

 

Tehniški muzej Slovenije - Bistra pri Vrhniki  Show your Card!
Tehniški muzej Slovenije Poleg gozdarskega, ribiškega, tekstilnega in drugih si velja ogledati prometni oddelek z bogatimi zbirkami koles, motornih koles, avtomobilov in še posebej zbirko Titovih avtomobilov. Od marca 2014 je na ogled nova stalna razstava Naš dragi avto po več kot 100 letni zgodovini avtomobilizma na Slovenskem.
Posebno mesto na razstavi je namenjeno avtomobilu Piccolo, ki velja za enega najstarejših ohranjenih avtomobilov na Slovenskem in je hkrati eden najstarejših eksponatov Tehniškega muzeja Slovenije.

Od 4. decembra do 1. marca je muzej zaradi neogrevanih prostorov zaprt za posamezne obiskovalce.

Tehniški muzej Slovenije je vključen tudi na seznam FIA muzejev kulturne dediščine.

Splet: www.tms.si

Ugodnost SyC!: Imetnik kartice in njegov spremljevalec/ka sta upravičena do cene vstopnine, ki velja za skupine.
 

 

Tehniški muzej Slovenije - Muzej pošte in telekomunikacij v gradu Polhov Gradec Show your Card!
V polhograjski graščini je odprt prenovljen Muzej pošte in telekomunikacij, kjer so na ogled prenovljene in dopolnjene zbirke Zgodovina pošte, Zgodovina telekomunikacij, Telefonistke in telegrafistke ter Živin kotiček, ki je namenjen najmlajšim obiskovalcem. 

Splet: www.tms.si
Ugodnost SyC!: Imetnik kartice in njegov spremljevalec/ka sta upravičena do cene vstopnine, ki velja za skupine.
 

 

Kobariški muzej Show your Card!
Kobariški muzej je posvečen dogodkom in grozotam prve svetovne vojne. Odprt je vse dni v letu.

Splet: www.kobariski-muzej.si
Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na redne cene vstopnine za ogled muzeja. Popust velja za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).
 

 

Urbana - Turistična kartica Ljubljana Show your Card!
Turistična kartica Ljubljane omogoča prihranek pri vstopninah in vozovnicah. Poleg tega vam olajša turistični obisk mesta, saj vam ni treba plačevati, ampak se preprosto potrdite s kartico.
Turistična kartica vam ponuja naslednje ugodnosti:
- brezplačen obisk 15 muzejev in galerij, Živalskega in Botaničnega vrta,
- brezplačen redni vodeni ogled mesta, izposoja digitalnega vodiča, s katerim se z mestom lahko seznanite sami,
- brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi - neomejeno v času veljavnosti kartice,
- 24-urni dostop do mestnega brezžičnega internetnega omrežja WiFree Ljubljana,
- brezplačna vožnja s turistično ladjico, vzpenjačo in vlakcem na Ljubljanski grad in vlakcem ter Ljubljanskim kolesom (4 ure),
- brezplačna uporaba interneta v STIC-u.

Splet: www.visitljubljana.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust pri nakupu kartice z veljavnostjo 24, 48 ali 72 ur.

Prodajna mesta:
- Turistično informacijski center Ljubljana (TIC), Stritarjeva ulica;
- Slovenski turistični informacijski center (STIC), Krekov trg 10.
 

 

Vodenje po Mariboru, Agencija M Show your Card!
Agencija M se nahaja v centru Maribora, Partizanska 6 (poleg TIC-a). Organizira dve in polurno vodenje po Mariboru za individualne goste in skupine v slovenskem, hrvaškem, angleškem, nemškem, francoskem, italijanskem ali švedskem jeziku. Potrebna je predhodna najava oz. rezervacija.
Splet: www.agencija-m.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na ceno vodenja za imetnika kartice in največ 19 oseb.
 

 

Kartica gost Bohinja Show your Card!
Kartica je namenjena gostom, ki vsaj dvakrat prenočijo v Bohinju. Omogoča preživljanje aktivnega dopusta in oglede znamenitosti po nižjih cenah, v poletnih mesecih pa tudi brezplačno parkiranje na parkiriščih ob Bohinjskem jezeru.
Splet: www.bohinj.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust pri nakupu kartice na prodajnih mestih: LTO Bohinj-TIC v Bohinjski Bistrici, LD Turizem v Bohinjski Bistrici, TD Bohinj-TIC Ribčev Laz in v vseh namestitvenih kapacitetah v Bohinju..
 

 

Kampi (SLO)

 

Kampi Sava Hotels & Resorts Show your Card!
  Kampi Sava Hotels & Resorts se nahajajo po vsej Sloveniji. Kamp Bled je alpski kamp ob svetovnem naravnem čudesu, ostali kampi pa se nahajajo ob termalnih vrelcih v vzhodnem delu Slovenije. Kampi ob termalnih vrelcih so del termalnih zdravilišč, zato je kampskim gostom na voljo vse udobje hotelsko-apartmajsko-kampskega letovišča.
Splet: www.camping-slovenia.com

Ugodnost za člane AMZS: 10% popusta na ceno osebe.
 

 

Kamp AMD Pinko Tomažič Show your Card!
  Kamp se razprostira v idiličnem okolju Strunjanskega zaliva nedaleč od Pirana in Portoroža. Strunjanski park ponuja svojim obiskovalcem na vsakem koraku obilo možnosti za preživljanje nepozabnih počitnic. V laguni so opuščene manjše soline, pomembne za naravoslovce, saj je tam moč najti značilne rastline in živali, prilagojene na življenjske razmere mešane slane in sladke vode.
Splet: www.amdpiran-drustvo.si

Ugodnost za člane AMZS: 10% popusta na ceno nočitve na šotorišču avtokampa.
 

 

Ljubljana resort hotel & camping*** Show your Card!
  Leži v senci visokih dreves ob reki Savi. Je sodobno urejen in moderno opremljen. Vse parcele so opremljene z električnimi priključki. Letni sanitarni blok je opremljen po najvišjih standardih, vključno z otroškimi kopalnicami in previjalnico.
Splet: www.ljubljanaresort.si/kamp

Ugodnost za člane AMZS: 5% popusta na ceno osebe.
 

 

Kamp Gaj, Slovenj Gradec Show your Card!
  Kamp Gaj je lociran na idilični lokaciji - obdaja ga pogled na mogočno Uršljo goro in sosednje hribe. Razgled iz prijetne terase lesenih hišk je pravljičen, poleg vsega pa je izhodišče za kolesarjenje in sprehode odlično, zato ga je vsekakor vredno obiskati!
Splet: www.vabo.si

Ugodnost za člane AMZS: 5% popusta.
 

 

Kamp Šobec, Lesce Show your Card!
  Kamp Šobec se razprostira v senci borovega gozda med reko Savo Dolinko in manjšim jezerom z otokom. Prisotnost vode in dreves, razgledi na vrhove Karavank ter skrbno negovane zelenice mu dajejo edinstven značaj. Široka paleta objektov in storitev za udobno bivanje v naravi, neštete možnosti za aktivno preživljanje prostega časa ter idlična lega v samem osrčju Gorenjske so dodatni razlogi za vaš obisk.
Splet: www.sobec.si

Ugodnost za člane AMZS: 5% popusta
 

  

Kamp Koren, Kobarid Show your Card!
  Na izjemno lepi lokaciji, na gozdnatih terasah neposredno nad reko Sočo, se na okoli 4000 kvadratnih metrih razteza eden najlepših kampov v Soški dolini. Ima dolgoletno tradicijo sonaravnega turizma in je kot prvi med slovenskimi kampi prejel naziv Eko marjetica, evropski certifikat za okoljski turizem. Kamp obratuje vse leto.
Splet: www.kamp-koren.si

Ugodnost za člane AMZS: 5% popusta
 

 

Kampi (HR)

 

Kampi Valamar (Lanterna, Solaris…) Show your Card!
  Valamar nudi članom AMZS, ki bodo ob prijavi v kampu pokazali člansko izkaznico 7,5 % popust v predsezoni in 5 % popust v sezoni (10. 7. - 27. 8.) na ceno osebe in parcele v kampih: Lanterna in Solaris (Poreč), Orsera (Vrsar), Istra (Funtana), Brioni (Pula), Marina (Labin), Ježevac, Krk in Škrila (otok Krk), Solitudo (Dubrovnik). Popust ne velja na pavšal in ostale storitve.
Splet: www.camping-adriatic.com
 

 

Kamp Poljana, Mali Lošinj Show your Card!
  Kamp Poljana na Malem Lošinju omogoča članom AMZS, ki bodo ob prijavi v kampu pokazali člansko izkaznico, 10% popusta na osnovno ceno parcele. Popust nudijo v obdobjih: 1.4. do 27.6. in 1.9. do 3.11.
Splet: www.baiaholiday.com/en/poljana

Ugodnost za člane AMZS: 10% popusta
 

 

Kamp Straško Show your Card!
  Kamp Straško leži v Novalji, ob 2 km dolgi prodnati plaži. Je eden najbolj znanih hrvaških kampov in največji kamp na otoku Pagu. Celoten kamp Straško ima odlično senco hrastovih dreves, ki segajo vse do obale. Manjši del parcel ob robu kampa je namenjen tudi naturistom.
Splet: www.kampstrasko.com

Ugodnost za člane AMZS:
- 10% popusta na ceno osebe v primeru plačila z gotovino (pred in po sezoni),
- 5% popusta na ceno osebe v primeru plačila z gotovino (v terminu 15.6. – 1.9.)
 

  

Kamp Selce, Crikvenica Show your Card!
  Kamp Selce se nahaja ob glavni cesti Reka - Senj, 3 km južneje od Crikvenice. Plaža v kampu leži tik ob betonirani plaži, v bližini pa je tudi peščeni zaliv primeren predvsem za otroke.
Splet: www.jadran-crikvenica.hr

Ugodnost za člane AMZS: 10% popusta na ceno osebe ob plačilu z gotovino in minimalnem bivanju 3 noči.
 

 

Kampi Laguna, Poreč, Bijela uvala… Show your Card!
  Poreč z okolico sodi med najlepše urejena hrvaška obmorska mesta, ki se lahko pohvalijo s številnimi prireditvami in tudi odlično kamping ponudbo. Največ kampov v Poreču ima Plava Laguna, in sicer kar tri - Zelena Laguna, Bijela Uvala in nudistični kamp Ulika. Njihov četrti kamp, Puntica, leži v Funtani.
Splet: www.lagunaporec.com

Ugodnost za člane AMZS: 5% popust, ki se upošteva na ceno osebe v primeru 4 ali več dnevnega bivanja v kampu.
 

 

Hoteli

 

Austria Trend Hotel Ljubljana Show your Card!
Na Dunajski cesti, nedaleč od sedeža AMZS!

Splet: www.austria-trend.at
Ugodnost SyC!: Za dnevno ceno komfortne sobe (33m2) dobi član executive sobo (45m2). Ugodnost se uveljavlja na recepciji ob predložitvi veljavne članske kartice AMZS
 

  

Hotel Triglav Bled **** Show your Card!
Hotel s tradicijo od leta 1906! Nahaja se na Bledu, 200m od obale jezera, in 1500m od centra Bleda.

Splet: www.hoteltriglavbled.si
Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na objavljene cene za nočitev z zajtrkom, velja tudi za posebne ponudbe hotela. Vstop v bazen in savno je brezplačen. 10-odstotni popust velja tudi za ponudbo v restavraciji hotela "Restavracija Bled 1906", popust ne velja za pijačo. Popust velja za člana in tri spremljevalce.
 

 

Best Western (Hotel Slon, Hotel Lovec in Hotel Piramida) Show your Card!
Hotelska veriga Best Western ima 1300 hotelov v Evropi, 2400 v ZDA in 150 hotelov v Kanadi. Povsod jamčijo kakovostne storitve. V Sloveniji so trije hoteli, dva v skupini Best Western Premier in eden v skupini Best Western Plus:
Ljubljana: Best Western Premier Hotel Slon****: slon@bestwestern-ce.com, tel. 01 / 470 11 00

Bled: Best Western Premier Hotel Lovec****: lovec@bestwestern-ce.com, tel. 04 / 620 51 12

Maribor: Best Western Plus Hotel Piramida****: piramida@termemb.si, tel. 02 / 234 44 00

Splet: www.bestwestern.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na najboljšo ponujeno ceno / najnižjo ceno v času rezervacije.

Pogoji in rezervacije: ponudba velja, če so proste zmogljivosti. Rezervirati se mora vnaprej preko centralnega rezervacijskega sistema preko telefona ali spletne povezave. Ob prijavi v hotelu morate pokazati člansko kartico AMZS.
Rezervacije so možne po telefonu s klicem na +39(02)637 841. Pri tem morate operaterju sporočiti klubsko kodo AMZS: 433
 

 

Four points by Sheraton (Mons) Show your Card!
  Odlikujeta ga elegantno udobje, navdihnjeno z bujno gozdnato okolico, in slikovita lega ob hribčku. Predstavlja odlično izhodiščno lokacijo za raziskovanje Ljubljane in Slovenije.
Splet: www.fourpointsljubljanamons.com/si

Ugodnost SyC!: 15-odstotni popust na najboljšo ponujeno ceno / najnižjo ceno v času rezervacije.
 

 

Terme

 

Terme Olimia, Podčetrtek Show your Card!
Nežno razvajanje in sproščujoča domačnost v srcu narave. Vaš oddih čisto drugače.

Splet:
Tuheljske toplice: www.terme-tuhelj.hr
Terme Olimia v Podčetrtku: www.terme-olimia.com
Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na kopanje in savne, 10-odstotni popust na bivanje in 5-odstotni popust na welness.
 

 

Vodni park Bohinj – Aquapark Show your Card!
Je nov, moderno opremljen vodni park v Bohinjski Bistrici. Ima veliki in otroški bazen s številnimi vodnimi atrakcijami, savna park, wellness center, fitness ter raznovrstno gostinsko ponudbo. V sklopu parka je tudi nočni lokal z discom. Odprt je vse dni v letu.
Splet: www.vodni-park-bohinj.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na redne cene za vstopnino in aktivnosti parka. Popust velja za imetnika članske kartice in največ 3 spremljevalce. Popust ne velja za hrano in pijačo v restavraciji.
 

 

Thermana Laško Show your Card!
V objemu voda in gričev. Prostor, kjer boste lahko umirili ritem življenja in storili nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Hotel Zdravilišče Laško je zasnovan brez arhitektonskih ovir, zato je njegov dostop netežaven in primeren tudi za goste, ki imajo posebne potrebe.
Splet: www.thermana.si

Ugodnost SyC!: 15-odstotni popust za člana AMZS in člane njegove družine (do 4 osebe) oz. partnerja na programe bivanja in cene penzionov objavljene v uradnem ceniku, sezonske ter ugodne programe bivanja v hotelih Zdravilišče Laško *** in Welness Park Laško **** superior ter 10-odstotni popust v na vstop v bazene, savne in koriščenje welness ter zdravstvenih storitev.