Seznam ugodnosti

Seznam nekaterih ugodnosti sistema Show your card!, ki vam lahko pridejo prav na vaši poti po Sloveniji ali tujini.

Restavracije ob avtocesti

AUTOGRILL restavracije v AVSTRIJI

Autogrill restavracije se nahajajo ob skoraj vsaki avtocesti v Avstriji. Restavracije ponujajo raznovrstno prehrano in osvežilne napitke. Tam boste našli tudi regionalne posebnosti.

Splet: www.autogrill.at

Ugodnost SyC!: 5-odstotni popust na celoten znesek na računu za člana in partnerja. Popust se obračuna na blagajni ob predložitvi veljavne članske kartice AMZS. Popust ne velja za proizvode v trgovinah ali avtomatih.

MARCHÉ restavracije in bistroji

marche movenpick

Sodobno nadgrajena kuhinja s tržnice Marché Mövenpick združuje svežino in naravnost Marché-ja z izpopolnjenim užitkom Mövenpick-a. Poudarek je na pripravi jedi v živo, osvežujoči prefinjenosti in mestnem ambientu. Marché Mövenpick je trenutno prisoten na treh celinah, v devetih državah z več kot 100 lokacijami - v Sloveniji na 17 lokacijah, na Hrvaškem na 7, v Avstriji na 3, na Madžarskem na 9, v Švici na 4, v Nemčiji na 30 in na Norveškem na 9 lokacijah.

Splet: www.marche-movenpick.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na hrano in pijačo v vsaki Marché in Marché Mövenpick restavraciji. Popust se obračuna na blagajni na celoten znesek na računu ob predložitvi veljavne članske kartice AMZS. Popust velja za člana in člane njegove družine. Popust ne velja za alkohol, izdelke v trgovini in posebno ponudbo.

ROSENBERGER restavracije in moteli v AVSTRIJI

Rosenberger je dolgoletni ponudnik kvalitetne hitre hrane ob avstrijskih avtocestah. Poleg 19 restavracij na počivališčih ima še 3 motele in 1 mestno restavracijo na Dunaju.

Splet: www.rosenberger.cc

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust v vsaki restavraciji in trgovini Rosenberger na avtocestnih počivališčih. 10-odstotni popust velja tudi za storitve v motelih in ponudbo v mestni restavraciji na Dunaju. Popust velja za imetnika kartice.

Prenočitev in ostala gostinska ponudba

Best Western hotelska veriga, Slovenija in Evropa

Hotelska veriga Best Western ima 1300 hotelov v Evropi, 2400 v ZDA in 150 hotelov v Kanadi. Povsod jamčijo kakovostne storitve. V Sloveniji so trije hoteli, dva v skupini Best Western Premier in eden v skupini Best Western Plus:

 • Ljubljana: Best Western Premier Hotel Slon****: slon@bestwestern-ce.com , tel. 01 / 470 11 00
 • Bled: Best Western Premier Hotel Lovec****: lovec@bestwestern-ce.com , tel. 04 / 620 51 12
 • Maribor: Best Western Plus Hotel Piramida ****: piramida@termemb.si, tel. 02 / 234 44 00

Splet: www.bestwestern.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na najboljšo ponujeno ceno / najnižjo ceno v času rezervacije.
Pogoji in rezervacije: ponudba velja, če so proste zmogljivosti. Rezervirati se mora vnaprej preko centralnega rezervacijskega sistema preko telefona ali spletne povezave. Ob prijavi v hotelu morate pokazati člansko kartico AMZS.

Rezervacije so možne po telefonu s klicem na +39(02)637 841. Pri tem morate operaterju sporočiti klubsko kodo AMZS: 433

Austria Trend Hotel Ljubljana ****

Na Dunajski cesti, nedaleč od sedeža AMZS!

Splet: www.austria-trend.at

Ugodnost SyC!: Za dnevno ceno komfortne sobe (33m2) dobi član executive sobo (45m2). Ugodnost se uveljavlja na recepciji ob predložitvi veljavne članske kartice AMZS.

Hotel TRIGLAV Bled****

Hotel s tradicijo od leta 1906! Nahaja se na Bledu, 200m od obale jezera, in 1500m od centra Bleda.

Splet: www.hoteltriglavbled.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na objavljene cene za nočitev z zajtrkom, velja tudi za posebne ponudbe hotela. Vstop v bazen in savno je brezplačen. 10-odstotni popust velja tudi za ponudbo v restavraciji hotela "Restavracija Bled 1906", popust ne velja za pijačo. Popust velja za člana in tri spremljevalce.

Alp hotel***, Bovec

Nahaja se v znameniti dolini smaragdne lepotice Soče, obkrožen z vrhovi Julijskih Alp. Nudijo popust na redne cene po ceniku za prenočišče z zajtrkom in polpenzion. Priporočajo rezervacije.

Splet: www.hotel-alp.si

Ugodnost SyC!: 15-odstotni popust vse dni v letu. Popust velja za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).

Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe se v Evropi predstavlja na 37 lokacijah v 19 državah. Gostje lahko ob izvrstni glasbi uživajo v sveže pripravljeni hrani, si ogledajo kolekcijo kitar svetovno znanih glasbenikov, v njihovi trgovini pa ponujajo uradne izdelke znamke Hard Rock Cafe.

Splet: www.hardrock.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na izdelke iz redne prodaje (popusta ni možno koristiti na izdelke, na katerih je označeno, da gre del kupnine v dobrodelne namene), hrano in brezalkoholno pijačo.

Terme

THERMANA Laško

V objemu voda in gričev. Prostor, kjer boste lahko umirili ritem življenja in storili nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Hotel Zdravilišče Laško je zasnovan brez arhitektonskih ovir, zato je njegov dostop netežaven in primeren tudi za goste, ki imajo posebne potrebe.

Splet: www.thermana.si

Ugodnost SyC!: Od 1. januarja 2013 velja za člane 15-odstotni popust na programe bivanja in cene penzionov objavljene v uradnem ceniku, sezonske ter ugodne programe bivanja v hotelih Zdravilišče Laško *** in Welness Park Laško **** superior ter 10-odstotni popust v na vstop v bazene, savne in koriščenje welness ter zdravstvenih storitev.
Popust velja za člana AMZS in člane njegove družine (do 4 osebe) oz. partnerja.

TERME TUHELJ v bližini Zagreba ali TERME OLIMIA v Podčetrtku

Nežno razvajanje in sproščujoča domačnost v srcu narave. Vaš oddih čisto drugače.

Splet:

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na kopanje in savne, 10-odstotni popust na bivanje in 5-odstotni popust na welness.

Prosti čas

Kartica gost Bohinja

Kartica je namenjena gostom, ki vsaj dvakrat prenočijo v Bohinju. Omogoča preživljanje aktivnega dopusta in oglede znamenitosti po nižjih cenah, v poletnih mesecih pa tudi brezplačno parkiranje na parkiriščih ob Bohinjskem jezeru.

Splet: www.bohinj.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust pri nakupu kartice na prodajnih mestih: LTO Bohinj-TIC v Bohinjski Bistrici, LD Turizem v Bohinjski Bistrici, TD Bohinj-TIC Ribčev Laz in v vseh namestitvenih kapacitetah v Bohinju.

Kobariški muzej, Kobarid

Kobariški muzej je posvečen dogodkom in grozotam prve svetovne vojne. Odprt je vse dni v letu.

Splet: www.kobariski-muzej.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na redne cene vstopnine za ogled muzeja. Popust velja za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).

Postojnska jama in Speleobiološka postaja - Vivarij Proteus, Postojna

Postojnska jama je ena največjih in najlažje dostopnih jam na svetu. Odprta je vse dni v letu. Speleobiološka postaja - Vivarij Proteus se nahaja 50 m vstran od vhoda v Postojnsko jamo. Sestavljata ga dva dela – raziskovalni in razstavni. Raziskovalni del, tako imenovani laboratorij, je namenjen znanstvenemu delu z jamsko favno. Speleobiološka razstava o življenju v podzemlju naj bi prispevala k večji prepoznavnosti postojnskega in slovenskega krasa. Razstava je stalna, odprta je vse dni v letu.

Splet: www.postojna-cave.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na objavljene cene ogledov Postojnske jame in Speleobiološke postaje. Popust velja za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).

Predjamski grad in Jama pod Predjamskim gradom, Postojna

Obiščite Predjamski grad in Jamo pod Predjamskim gradom, ki sta le 9 km oddaljena od Postojnske jame.

Splet: www.postojna-cave.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na objavljene cene ogledov Predjamskega gradu in Jame pod Predjamskim gradom za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).

Rafting, soteskanje, bungee jumping - Top extreme, Bovec

Športni center Top Extreme, Žaga 151, Srpenica v bližini Bovca je odprt od aprila do oktobra. Rafting (canyoning) izlet po Soči traja približno 2 uri in 30 minut (vključena je vsa potrebna obleka, priprava in spremstvo vodnikov). Bungee jumping s 55 m mostu čez reko Sočo pri Novi Gorici, skoki se izvajajo le ob koncih tedna. Za vse dejavnosti so potrebne predhodne rezervacije.

Splet: www.top.si

Ugodnost SyC!: 20-odstotni popust na objavljene cene za rafting, soteskanje in bungee jumping za imetnika kartice in člane družine (skupno največ 4 osebe).

Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki

Poleg gozdarskega, ribiškega, tekstilnega in drugih si velja ogledati prometni oddelek z bogatimi zbirkami koles, motornih koles, avtomobilov in še posebej zbirko Titovih avtomobilov. Od marca 2014 je na ogled nova stalna razstava Naš dragi avto po več kot 100 letni zgodovini avtomobilizma na Slovenskem. Posebno mesto na razstavi je namenjeno avtomobilu Piccolo, ki velja za enega najstarejših ohranjenih avtomobilov na Slovenskem in je hkrati eden najstarejših eksponatov Tehniškega muzeja Slovenije.

Od 4. decembra do 1. marca je muzej zaradi neogrevanih prostorov zaprt za posamezne obiskovalce.

Tehniški muzej Slovenije je vključen tudi na seznam FIA muzejev kulturne dediščine .

V Polhograjski graščini je odprt prenovljen Muzej pošte in telekomunikacij, kjer so na ogled prenovljene in dopolnjene zbirke Zgodovina pošte, Zgodovina telekomunikacij, Telefonistke in telegrafistke ter Živin kotiček, ki je namenjen najmljašim obiskovalcem.

Splet: www.tms.si

Ugodnost SyC!: Imetnik kartice in njegov spremljevalec/ka sta upravičena do cene vstopnine, ki velja za skupine. Popust velja tudi za Muzej pošte in telekomunikacij v gradu Polhov Gradec.

Urbana - Turistična kartica Ljubljane

Turistična kartica Ljubljane omogoča prihranek pri vstopninah in vozovnicah. Poleg tega vam olajša turistični obisk mesta, saj vam ni treba plačevati, ampak se preprosto potrdite s kartico.
Turistična kartica vam ponuja naslednje ugodnosti:

 • brezplačen obisk 15 muzejev in galerij, Živalskega in Botaničnega vrta,
 • brezplačen redni vodeni ogled mesta, izposoja digitalnega vodiča, s katerim se z mestom lahko seznanite sami,
 • brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi - neomejeno v času veljavnosti kartice,
 • 24-urni dostop do mestnega brezžičnega internetnega omrežja WiFree Ljubljana,
 • brezplačna vožnja s turistično ladjico, vzpenjačo in vlakcem na Ljubljanski grad in vlakcem ter Ljubljanskim kolesom (4 ure),
 • brezplačna uporaba interneta v STIC-u.

Splet: www.visitljubljana.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust pri nakupu kartice z veljavnostjo 24, 48 ali 72 ur.
Prodajna mesta:

 • Turistično informacijski center Ljubljana (TIC), Stritarjeva ulica;
 • Slovenski turistični informacijski center (STIC), Krekov trg 10.

Popust lahko člani uveljavljajo tudi pri nakupu kartice Stockholma – Stockholm Card in The London Pass, vse kar boste našli na spletni strani ARC Europe.

Vodenje po Mariboru, Agencija M

Agencija M se nahaja v centru Maribora, Partizanska 6 (poleg TIC-a). Organizira dve in polurno vodenje po Mariboru za individualne goste in skupine v slovenskem, hrvaškem, angleškem, nemškem, francoskem, italijanskem ali švedskem jeziku. Potrebna je predhodna najava oz. rezervacija.

Splet: www.agencija-m.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na ceno vodenja za imetnika kartice in največ 19 oseb.

Vodni park Bohinj, Bohinjska Bistrica

Je nov, moderno opremljen vodni park v Bohinjski Bistrici. Ima veliki in otroški bazen s številnimi vodnimi atrakcijami, savna park, wellness center, fitness ter raznovrstno gostinsko ponudbo. V sklopu parka je tudi nočni lokal z discom. Odprt je vse dni v letu.

Splet: www.vodni-park-bohinj.si

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na redne cene za vstopnino in aktivnosti parka. Popust velja za imetnika članske kartice in največ 3 spremljevalce. Popust ne velja za hrano in pijačo v restavraciji.

INTERSPORT Rent v Avstriji

INTERSPORT Rent vam v več kot 170 poslovalnicah na kar 70 najlepših smučarskih lokacijah v Avstriji nudi najem najnovejše smučarske in druge športne opreme. Ne glede na vaš stil smučanja, deskanja ali drugih športov, ki vam jih nudi gorsko okolje, vam bodo priskrbeli ustrezno opremo po ugodnih cenah.

Splet: www.intersportrent.at

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na lokalne cene najema smučarske in snowboard opreme. Popust velja za imetnika kartice.

 

Transport

GRIMALDI LINES

Italija – Španija –Tunizija – Malta – Grčija – Sardinija – Sicilija

Splet: www.grimaldi-lines.com

Ugodnost SyC!: 20-odstotni popust za rezervacije v kabinah in 5 odstotni popust za rezervacije v sedežih Pullman ali za mesto na krovu za člana in njegove spremljevalce ter za avto ali motorno kolo pod isto rezervacijsko kodo. Pri rezervaciji preko spleta, je treba izbrati vrsto popusta v rubriki "Membership Card". Člani AMZS izberejo SHOW YOUR CARD in vpišejo številko 375.

Hertz - najem vozila v Evropi in drugod po svetu

Kadar potrebujete vozilo, ga lahko najamete po zelo ugodnih cenah. V Sloveniji veljajo za člane posebne cene. Za najeme v Evropi in zunaj Evrope je obvezna rezervacija. Brezplačna telefonska številka je 080 19 80, ob rezervaciji je potrebno navesti kodo-CDP, ki je za člane AMZS: 522614.

Splet: www.hertz.si

Ugodnost SyC!: 10 do 20-odstotni popust na najnižjo ceno najema, ki je na voljo in vključuje običajno vsa potrebna zavarovanja. Popust velja tako za turistični kot poslovni razred v Evropi (razen Slovenije), v ZDA in Kanadi, Avstraliji, Aziji in Južni Afriki.

Thrifty - nova ponudba nadomestnih vozil za člane AMZS po svetu

Thrifty je sestrsko podjetje znanega ponudnika najema vozil Hertz. Nudi ugoden najem vozil podjetjem in posameznikom, ki iščejo ugodno, vendar kvalitetno rešitev, v več kot 77 državah po svetu, s skupno več kot 1.000 prevzemnimi mesti. Thrifty vam zagotavlja nizko ceno in transparentne pogoje najema.

Člani AMZS dostopajte prek spodnje povezave, oziroma ob rezervaciji navedite CDP kodo, ki je za člane AMZS: 522614.

Splet: www.thriftycars4rent.com

Ugodnost SyC!: 10-odstotni popust na ponudbo.

MINOAN LINES trajektne povezave Italija - Grčija

Družba Minoan Lines, ustanovljena leta 1972 v Grčiji, je danes eden najbolj znanih in modernih trajektnih prevoznikov na relaciji Italija - Grčija.

Splet: www.minoan.gr

Ugodnost SyC!: 20-odstotni popust na objavljene cene vozovnic za člana - imetnika članske kartice in spremljevalce ter avto (kat.1) ali motorno kolo.

Informacije in rezervacije: spletna stran www.minoan.gr ali turistična agencija Atlantica, ki uraduje v prostorih AMZS, Dunajska 128 v Ljubljani, tel.01/530 53 60, info@atlantica.si.

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva