Gostili smo preventivno tekmovanje mladih kolesarjev

Novice

Nastopilo je šest ekip

Vožnja po poligonu
Vožnja po poligonu

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem smo 27. maja gostili tekmovalce, ki so se pomerili v prometno izobraževalnem tekmovanju mladih kolesarjev. AMZS se evropskih prometno izobraževalnih tekmovanj mladih kolesarjev udeležuje že od leta 1997. 

Tokratnega jubilejnega izbirnega tekmovanja se je udeležilo šest ekip. Posamezno društvo je lahko prijavilo le eno ekipo, ki so jo sestavljale 3 deklice in 3 dečki. Nadobudne kolesarje so v AMZS Center varne vožnje na Vranskem pripeljali AMD Štefan Kovač Murska Sobota, AMD Kamnik, AMD Moste, AMD Markovci, AMD Dravograd in AMD Gorica. Otroci so v nalogah izjemno uživali, največji izziv pa jim je seveda predstavljala vožnja po poligonu z različnimi ovirami. Testi so pokazali, da so otroci teoretično zelo dobro podkovani.

Največ znanja in spretnosti je tokrat pokazala ekipa AMD Dravograd, ki bo zastopala AMZS na evropskem prometnem izobraževalnem tekmovanju FIA ETEC. Tekmovanje bo med 22. in 25. septembrom 2016 v kraju Ústí nad Labem na Češkem, v organizaciji češkega avto-kluba ÚAMK.

Poglejte si še kratek video o poteku tekmovanja.  

 

Ključne besede


AMZS CVV VranskoFIAkolesarjiETECAMD MosteAMD DravogradAMD Štefan KovačAMD MarkovciAMD GoricaAMD Kamnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji