Predavanja za srednje šole

Novice

V letu 2016 se je predavanj v izvedbi AMZS udeležilo 918 dijakov


V letu 2016 je AMZS srednjim šolam ponudila izvedbo brezplačnih delavnic na temo prometne varnosti. Za izvedbo predavanj, katere je sofinancirala tudi Javna agencija za varnost v prometu, se je odločilo 12 srednjih šol, ki so v tem videle priložnost, da svoje dijake s tem opozorijo na pomen varne udeležbe v prometu. 24 izvedenih predavanj se je udeležilo skupaj 918 dijakov, katerim je bila predstavljena statistika žrtev prometnih nesreč in primerjava glede na številom prebivalcev slovenskih mest, s čimer smo želeli ponazoriti, koliko ljudi umre na evropskih cestah v enem letu. Spoznali so, kateri so najpogostejši vzroki prometnih nesreč in različne vplive na ravnanje voznikov. Poseben poudarek je bil na primerjavi poti ustavljanja pri različnih hitrostih, kjer so preko simulacije pridobili praktični pogled na to, kaj pomeni le 10 kilometrov na uro višja hitrost in na vpliv telefoniranja med vožnjo in vožnje pod vplivom alkohola.

Predavanja so bila zelo dobro sprejeta s strani vodstev šol, še posebej pa veseli, da so dijaki s svojim pristopom pokazali, da se zavedajo pomena varne udeležbe v prometu.

AMZS bo predavanja izvajala tudi v prihodnjem letu, z željo, da bi le te nadgradili s praktičnim prikazom pomena pravilne uporabe varnostnega pasu.

Za več informacij o izvedbi predavanj nam lahko pišete na cvv@amzs.si ali nas pokličeta na 080 26 36.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji