Janez Marolt osvojil 3. mesto!

Novice

AMZS inštruktor varne vožnje Janez Marolt je na tradicionalni, že enajsti prireditvi SLOVENIJA OFFROAD 2018, ki je bila v nedeljo, 11. marca, v gramoznici Graben pri Radovljici, osvojil tretje mesto. Janez, čestitamo!


Spretnosti voznikov po razgrabljenem terenu niso bile vprašljive, tako kot tudi zanimanje javnosti za tovrstne dogodke, ki so v velikem številu obiskali SLOVENIJA OFFROAD 2018. Naš inštruktor Janez Marolt je tretje mesto usvojil v svoji kategoriji B: bencinski motorji nad 2000 ccm. S svojim terenskim vozilom JEEP Grand Cheerokee se je suvereno spopadal z ovirami na terenu, ki od voznika zahtevajo znanje, spretnosti in dolgoletne izkušnje. Veljajo spretnosti in čas, zmaga tisti, ki prej pride na cilj in ne zapusti proge.

Marolt že od leta 2004 postavlja proge, že 14 let je vodja tekmovanja, letos pa se je po 10-ih letih odločil, da jo zvozi tudi kot tekmovalec: »Proga je bila blatna, razgibana in zahtevna. Kar nekaj tekmovalcev je ni prevozilo. Letos sem se odločil, da bom spet šel na dirko državnega prvenstva poleg mednarodne dirke SuperKarpata Trophy, ki se je bom udeležil v prvi polovici maja.

Tudi vas veseli vožnja po brezpotju? Bi radi doživeli pravo simulacijo večine situacij, v katerih se lahko znajdete na zahtevni terenski vožnji? V AMZS Centru varne vožnje izvajamo tak program varne vožnje za terenska vozila v družbi izkušenega inštruktorja Janeza Marolta, s katerim boste krenili čez ovire in boste morali izkoristiti vse tehnične zmogljivosti in zmožnosti vozila.

Foto: Ernesto Čendak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji