AMZS že na zemljevidu Tesla Motors

Avto-moto, Promet

Vozniki električnih avtomobilov po energijo v AMZS: Tesline polnilnice za akumulatorje v poslovnih enotah AMZS


Ameriški električni velikan Tesla Motors je v poslovnih enotah AMZS začel nameščati svoje polnilnice za električne avtomobile. Te bodo namenjene tako voznikom Teslnih avtomobilov kot ostalim uporabnikom električnih vozil.

 

O tem, da bodo električna vozila v vedno večjem številu vozila tudi po naših cestah ni več dvoma. Elektrika postaja tudi pri nas vedno pogosteje iskan energent cestnega prometa. Ob koncu leta so v AMZS v neposrednem sodelovanju z vodilnim ameriškim izdelovalcem električnih avtomobilov Tesla Motors, ki tudi v Evropi gradi omrežje polnilnih postaj, začeli na svoje poslovne enote nameščati 22 kilovatne polnilne postaje za energijsko oskrbo akumulatorjev električnih vozil. Sodelovanje Tesle in AMZS je še toliko bolj zanimivo, ker so Američani na zemljevid svojih polnilnic, prvič kot končno destinacijo, z AMZS označilo lokacijo, pri kateri ne gre za turistično ponudbo ali ponudbo povezano z življenjskim slogom, temveč za sodobne center mobilnosti. To pomeni, da voznik lahko na tej lokacij opravi tudi servisne storitve in pridobi vsebine ter dokumente povezane z nadaljnjim potovanjem.

AMZS drži korak s časom in želi ponuditi več

Vodja projekta pri AMZS Jurij Kočar poudarja, da so sodobne električne polnilne postaje v hiši nujne, če želiš držati korak s časom, obenem pa dopolnjujejo ponudbo poslovnih enot tudi v mednarodnem merilu: “ V prvi vrsti smo z električnimi postajami Tesle želeli ponuditi več našim strankam in hkrati seveda ustrezno izobraziti naš strokovni kader. Prepričan sem, da bomo s temi polnilnicami vsekakor pripomogli tudi k razvejanosti dostopne infrastrukture za energijsko in servisno oskrbo električnih vozil v Sloveniji. AMZS poslovne enote so se že pojavile na digitalnih zemljevidih v vseh Teslinih avtomobilih, pri katerih navigacija ponuja ažurni seznam polnilnih mest. To za nas in Slovenijo zagotovo pomeni določeno prepoznavnost v smeri sodobnih centrov. Sodelovanje s Teslo je vsekakor dodana vrednost za naše poslovne enote iz tehničnega napredka in ugleda.”

Ob koncu leta so pri AMZS v neposrednem sodelovanju z vodilnim ameriškim izdelovalcem električnih avtomobilov Tesla Motors, ki tudi v Evropi gradi omrežje polnilnih postaj, začeli v svojih poslovnih enoah nameščati 22 kilovatne polnilne postaje za energijsko oskrbo akumulatorjev električnih vozil. S postavitvijo električnih polnilnic so se AMZS poslovne enote na Teslinih zemljevidih polnilnic pojavile kot polnilne lokacije, hkrati pa kot sodobni centri mobilnosti, v katerih bo voznik lahko opravil servisne storitve in na svoji poti opravil še številne druge opravke.

Vir energije za vsa električna vozila, ne le Teslina

V začetni fazi bodo na 10 poslovnih enot AMZS po vsej Sloveniji namestili pod dve 22-kilovatni polnilnici. Na eni bo mogoče polniti vsa električna vozila, ki za priklop uporabljajo evropsko standardizirani priklop tipa 2 poznan tudi kot Mennekes. Ob nameščeni polnilnici se razlikujeta le po protokolu komunikacije. Ena služi zgolj za polnjenje Teslinih avtomobilov, druga pa je namenjena vsem ostalim električnim vozilom.

AMZS poslovna enota Ljubljana je že na zemljevidu navigacije v Teslinem modelu S.

Še letos električni priključki na vseh enotah AMZS

Jurij Kočar pojasni, da bodo prihodnjih tednih s Teslinimi polnilnicami opremili 10 poslovnih enot po celi Sloveniji: “Mrežo polnilnic z oznako končna destinacija bomo najprej razširili na tiste naše enote s čim bolj pomembno in dostopno geostrateško lego. Do sredine leta pa pričakujem, da bodo vse naše poslovne enote opremljene s polnilnicami iz naslova sodelovanja s podjetjem Tesla Motors.”

 

Polnilne postaje Tesla je mogoče sproti prilagajati zmogljivostjo elektroenergetskega omrežja. Servisi AMZS bodo postali tudi energetska točka za oskrbo električnih vozil.


Vodja projekta pri AMZS Jurij Kočar poudarja, da so sodobne električne polnilne postaje za AMZS nujne, obenem pa dopolnjujejo ponudbo poslovnih enot tudi v mednarodnem merilu: “Prepričan sem, da bomo s polnilnicami pripomogli k razvejanosti dostopne infrastrukture za energijsko in servisno oskrbo električnih vozil v Sloveniji. AMZS poslovne enote so se že pojavile na digitalnih zemljevidih v vseh Teslinih avtomobilih.”

Ključne besede


ElektrikaElektrični avtielektrikaTeslaTesla MotorsElektromobilnost

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

35

Priljubljenost članka

35

Shrani

Delite s prijatelji