Znaš? Obvladaš? Si upaš?

Promet

AMZS izbira najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji!



AMZS in sodelujoči partnerji iščemo najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji; nekoga, ki obvlada, ki za volanom razmišlja in ki mu ni vseeno za dogajanje na naših cestah. Vabimo te na zahtevno, a zabavno tekmovanje, ponujamo pa izziv, zabavo in – bogate nagrade. Te zanima?

Če imaš največ 24 let, če imaš vozniško dovoljenje in opravljeno usposabljanje voznika začetnika in če v vozniškem dovoljenju nimaš še nobene kazenske točke, si natanko pravi mladi voznik ali voznica za naše tekmovanje.

Dva koraka do najboljšega

Izbor bo potekal v dveh korakih. V prvem bomo mlade voznike povabili k reševanju teoretičnih nalog oziroma k preskusu znanja s področja avtomobilizma, cestno-prometnih predpisov in pravil, poznavanja prve pomoči in avtomobilske tehnike. Preskus znanja je zasnovan kot spletni vprašalnik, pri katerem bo imel sodelujoči le 10 ali 15 sekund časa za odgovor za izbor enega od treh možnih odgovorov na določeno vprašanje; ko bo ta čas potekel, se mu bo na spletni strani izpisalo novo vprašanje. Nabor vprašanj bo obsežen, a tudi zelo pester in zanimiv; za naziv “najboljši mladi voznik ali voznica” ne bo dovolj le znanje in poznavanje prometnih predpisov, pač pa tudi široka “avtomobilska” razgledanost. A če vas avtomobilizem res zanima, z vprašanji ne bi smeli imeti težav; kdor redno spremlja dogajanje na tem področju, prebira avtomobilistične medije – tudi Motorevijo – ter se zanima za novosti in tehnologijo, bo odgovore stresel iz rokava.

Spletni del preskusa bo potekal marca; po končanem temu delu preskusa bomo 100 najboljših po rezultatih testa povabili v drugi del izbora. Ta bo praktične narave in bo potekal na več izborih v AMZS centru varne vožnje na Vranskem – izbori, na katerih se bo med seboj pomerilo od 10 do 15 mladih voznikov, bodo predvidoma meseca aprila in maja. Ti izbori so zasnovani kot tekmovanje v spretnosti, natančnosti in “avtomobilskih” veščinah; tekmovalci se bodo morali zapeljati čez hidravlično ploščo in pravilno ter pravočasno umiriti avto, pokazati bodo morali, kako natančno parkirajo in se zaustavijo na določeni točki, pa tudi ali znajo zamenjati predrto pnevmatiko na avtu in pravilno ponuditi prvo pomoč ponesrečencu. Skratka, na praktičnem delu preskusa se bodo morali sodelujoči mladi izkazati s spretnostjo, občutkom in širokim znanjem s področja vožnje in uporabe avtomobila. Na preskusu zato ne bomo iskali “najhitrejših” voznikov, ampak mlade voznike z občutkom, znanjem in veseljem do vsega, povezanega z avtomobili in vožnjo.

Po seriji kvalifikacijskih izborov bomo dobili 10 do 15 najboljših mladih voznikov ali voznic pri nas – in ti se bodo med seboj pomerili v finalnem izboru, ki ga bomo organizirali v mesecu juniju. Ker bodo na njem sodelovali res najboljši mladi vozniki pri nas, bomo finalno preskušnjo še dodatno začinili s kakšnim zahtevnim izzivom in preskusom; za zmago bo namreč treba pokazati res veliko znanja in spretnosti.

Naslov #najboljsizavolanom – priznanje, čast, a tudi odgovornost

Zmagovalec ali zmagovalka preskusa bo dobil naziv Najboljši mladi voznik (ali voznica) v Sloveniji, pa tudi oznako #najboljšizavolanom – s ključnikom oziroma “heštegom” vred, da bo pravlno odmevalo tudi po družbenih omrežjih, kjer mladi preživijo veliko časa. Za svoj dosežek bo najboljši mladi voznik oziroma voznica prejela tudi bogato nagrado – brezplačno uporabo avtomobila za eno leto. A najboljši mladi voznik oziroma voznica in finalisti oziroma udeleženci finalnega izbora bodo imeli še eno častno nalogo in priložnost; svoje znanje, izkušnje in veščine bodo lahko prenašali na svoje vrstnike – kot AMZS ambasadorji varne vožnje.

Projekt je kot pomemben prepoznala – in podprla – tudi mednarodna avtomobilistična organizacija FIA, podprli so ga pri tudi pri slovenski policiji, organizaciji Rdečega križa, Zavodu za šolstvo, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Številni pokrovitelji in podporniki akcije za najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji bodo zagotovili lepe nagrade za najboljše, tako da se vsem mladim voznikom zares splača prijaviti na tekmovanje.

Kmalu več podrobnosti

Več o nagradah, pa tudi o pravilih in poteku akcije boste lahko kmalu zvedeli na posebni spletni strani najboljsizavolanom.si in prek družabnih omrežij, kjer bomo objavili vse podrobnosti in informacije o tekmovanju.

Kaj, kje, kdaj, kako, zakaj?

Kaj? Izbor za najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji
Kje? Najprej spletni preskus znanja, nato še preskus spretnosti in veščin na poligonu AMZS Centra varne vožnje Vransko.
Kdaj? Začetek izbora marca, finalna prireditev junija.
Kako? Prek spletnega vprašalnika oziroma testa bomo izbrali 100 mladih, ki so na testu pravilno odgovorili na največ vprašanj. Teh 100 tekmovalcev se bo na kvalifikacijskih tekmovanjih v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pomerilo v različnih spretnostnih in vozniških preskušnjah, najboljših 10 pa še na finalnem tekmovanju.
Zakaj? Ker verjamemo, da mladim ni vseeno za varnost na naših cestah.

Več informacij v kratkem na spletni strani www.amzs.si ali prek elektronskega naslova katarina.mozina@amzs.si.

Ključne besede


IzborNajboljši mladi voznik Slovenije#najboljsizavolanomMladi vozniki

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji