Glasujte za Slovenski avto leta 2019

Izbor

Izbor Slovenski avto leta 2019: 26 tekmecev, en zmagovalec. Izberite pet najboljših! Zdaj ste na vrsti bralci.


Kateri od novih avtomobilov, ki so v letošnjem letu zapeljali na slovenske ceste, si po vašem mnenju zasluži naslov Slovenski avto leta 2019? Seznam kandidatov lahko vidite na teh straneh; z glasovnico, objavljeno v Motoreviji in na naši spletni strani, k izbiri najboljšega pripomorete tudi bralci Motorevije.

Letošnji kandidati so ...

V izbor vam letos pošiljamo naslednjih 26 avtomobilov:

Že 27 let šteje tudi vaš glas ...

Že 27. leto zapored bralci Motorevije in bralci, gledalci ter poslušalci ostalih najpomembnejših slovenskih avtomobilskih medijev med številnimi kandidati lahko izberete pet avtomobilov, ki si po vašem mnenju zaslužijo, da pridejo v finale najbolj prestižnega in odmevnega izbora na slovenskih tleh. Med petimi finalisti zmagovalca izberemo predstavniki avtomobilskih medijev, ki se poklicno in že dolgo ukvarjamo z avtomobilizmom.

Glasujte

Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. To lahko storite z na spodnjem objavljenem glasovalnem obrazcu. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat na teden. 

Nov žirant iz digitalnega sveta

Letos se je tradicionalnim medijem, ki sodelujemo v izboru že vrsto let – ob Motoreviji še časnik Delo s Slovenskimi novicami, časnik Dnevnik z Nedeljskim, časnik Večer, revija Evo, revija Avto magazin, radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost ter spletni portal siol.net – pridružil še en medij: avtomobilski vlog oziroma video blog Komotar Minuta, ki ga ustvarja in vodi dolgoletni avtomobilski novinar Ciril Komotar. Ciril je s svojim videozgodbami in prisotnostjo na družabnih omrežjih vzbudil pozornost predvsem med številnimi mladimi navdušenci za avtomobile.

Uredniki sodelujočih medijev ob lanskih finalistih.

Pravila so znana

Pravila izbora Slovenski avto leta ostajajo nespremenjena – v celoti so objavljena na spletni strani www.slovenskiavtoleta.si: v izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. V prvem delu imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor. V končnem izboru oziroma finalu izbora najboljšega izmed finalistov izberejo še avtomobilski novinarji sodelujočih medijev, skupni seštevek točk pa določi zmagovalca.

Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – objavljamo v zgornjem fotokolažu, na njem pa je 26 avtomobilov, ki ustrezajo merilom izbora.

Lani je slavil Volkswgnov polo. Koga boste v finale poslali letos?

Vaši glasovi določijo pet finalistov

Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobijo največ točk.

Tudi sistem točkovanja v finalu je znan: avtomobil, ki v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev zbere največ točk, začne svoj boj v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretjeuvršeni s tremi, četrtouvrščeni z dvema in petouvrščeni z eno točko.

Po enakem točkovnem sistemu bomo v finalu glasovali tudi novinarji sodelujočih medijev: avto, ki bo v finalu januarja 2019 zbral največ točk, bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2019.

Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. To lahko storite z na zgoraj objavljenem glasovalnem obrazcu objavljeno glasovnico, Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat na teden.

Prosimo, da glasovnico – veljajo le originalne glasovnice – prilepite na dopisnico in jo pošljete na naslov: Motorevija AMZS, Dunajska 128, 1000 Ljubljana. Upoštevali bomo vse glasovnice, ki bodo v uredništvo prispele do vključno 18. decembra 2018.

Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. To lahko storite z na zgoraj objavljenem glasovalnem obrazcu objavljeno glasovnico, Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat na teden.

Na finalno testno vožnjo vabimo 5 bralcev Motorevije

Vrhunec izbora za slovenski avto leta 2019 bo – tako kot pri izboru Slovenski avto leta 2018 – znova potekal sredi januarja v AMZS centru varne vožnje na Vranskem, kjer bomo pet finalistov zapeljali po poligonu, jih temeljito preskusili, premerili in primerjali – ter na koncu odločili o zmagovalcu.

Vseh pet finalistov bomo tudi letos zapeljali po poligonu, jih temeljito preskusili, premerili in primerjali – ter na koncu odločili o zmagovalcu. Bi si od blizu ogledali kako avtomobilski novinarji delamo? Dobrodošli na Vranskem.

Na tokratni finalni dogodek pred razglasitvijo najboljšega vabimo tudi bralce: če bi radi preskusili finaliste, se z nami pogovorili o tehničnih lastnostih, novostih in zanimivostih – ali pa si le od bliže pogledali, kako avtomobilski novinarji delamo –, vas vabimo, da se prijavite na finalno prireditev izbora Slovenski avto leta 2019. Med prispelimi prijavami bomo izžrebali pet udeležencev.

Prijavite se lahko z dopisnico na naslov Motorevija, Dunajska 128, 1000 Ljubljana, ali pa s prijavo na elektronski naslov motorevija@amzs.si.

Prijave sprejemamo do 18. decembra!

Obeta se zanimiv dan z člani uredništev in vsemi petimi finalisti. Dobrodošli!

 

Ključne besede


Slovenski avto letaIzborGlasovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Blaž Poženel

Blaž Poženel

Odgovorni urednik

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji