Sedež uppababy mesa i-size na ponovni preskus!

Otroški varnostni sedeži

Za sedež uppababy mesa i-size bomo preskusili ponovno in tudi objavili nove rezultate meritev vsebnosti škodljivih snov.


Na letošnjem jesenskem testu otroških varnostnih sedežev smo sedežu ameriškega izdelovalca Uppababy mesa i-size izmerili vsebnost sredstva proti gorenju TCCP v obsegu, ki močno presega dovoljene vrednosti tega sredstva v igračah.

Po opravljenem testu in po objavi rezultatov smo ugotovili, da izdelovalec sedežev Uppababy sedež na evropskih trgih ponuja v dveh različicah - za celinsko Evropo in za Veliko Britanijo. Za naš test smo sedeže kupili v Veliki Britaniji, kjer pa veljajo drugačni standardi glede vsebnosti škodljivih snovi, zato bomo sedež uppababy mesa i-size preskusili ponovno in tudi objavili nove rezultate meritev vsebnosti škodljivih snovi.

Pri izdelovalcu Uppababy zagotavljajo, da sedeži, ki so namenjeni kupcem v državah celinske Evrope, ne vsebujejo sredstev proti gorenju TCCP v obsegu, ki bi presegal dovoljene vrednosti tega sredstva, ki sicer veljajo za otroške igrače.

Skrb kupcev, ki so pri nas že kupili ta sedež, naj bi bila zato odveč, bomo pa to potrdili z novim preskusom vsebnosti škodljivih snovi, kar bomo tudi objavili v Motoreviji in na naših digitalnih kanalih.

Blaž Poženel

Blaž Poženel

Odgovorni urednik

Nazaj