Glasujte za Slovenski avto leta 2018

Avto-moto

Izbor Slovenski avto leta 2018: Izberite pet najboljših! Zdaj ste na vrsti bralci.


Z januarsko razglasitvijo slovenskega avta leta 2017 smo sodelujoči mediji v izboru uspešno končali prvih petindvajset let najbolj uveljavljenega in najbolj prestižnega avtomobilskega izbora v Sloveniji. Izbor Slovenski avto leta 2018 je že 26. po vrsti in znova izbor prirejamo Motorevija in šest drugih najpomembnejših slovenskih avtomobiiskih medijev – Delo s Slovenskimi novicami, Dnevnik z Nedeljskim, Večer z revijo Evo, revija Avto magazin, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost) in spletni portal siol.net. Letos je v izboru za laskavi naslov kar 36 avtomobilov. Zdaj ste na vrsti bralci: katerih pet avtomobilov boste postavili v finale, v katerem bo zmagovalca izbrala strokovna žirija?

Letos na seznamu 36 novih avtomobilov

Pravila izbora Slovenski avto leta ostajajo nespremenjena: v izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. V prvem delu imate spet glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor. V končnem izboru oziroma finalu izbora najboljšega od finalistov izberejo avtomobilski novinarji sodelujočih medijev.

Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – objavljamo v posebnem okvirju, obsega pa 36 avtomobilov, ki ustrezajo merilom izbora.

Letošnji izbor avtomobilov: Alfa romeo stelvio, Audi A5, Audi Q5, BMW serija 5, BMW X3, Citroen C3 aircross , Citroën C3, Ford fiesta, Ford ka +, Honda civic, Hyundai i30, Hyundai ioniq, Hyundai kona, Jeep compass, Kia niro, Kia picanto, Kia rio, Kia stonic, Land rover range rover velar, Mazda CX5, Mini countryman, Nissan micra, Opel crossland X, Opel insignia, Opel grandland X, Peugeot 5008, Renault koleos, Seat arona, Seat ibiza, Suzuki ignis, Suzuki swift, Škoda kodiaq, Toyota C-HR, Volvo XC60, VW arteon, VW polo.


Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. Aktualni slovenski avto leta 2017 je peugeot 3008.

Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobijo največ glasov.
Sistem točkovanja je dobro znan: šest točk za prvo mesto, štiri za drugo, tri za tretje, dve za četrto in ena točka za peto mesto. Avtomobil, ki v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev zbere največ točk, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi in tako vse do petega mesta.
Tudi novinarji sodelujočih medijev glasujejo po enakem sistemu in avto, ki bo v finalu januarja 2018 zbral največ točk, bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2018.
Vabimo vas, da glasujete za avto po vašem izboru. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat tedensko.

Glasujte:

Med prispelimi glasovnicami bomo izžrebali tudi lepe nagrade. Seznam in opis nagrad bomo objavili pozneje, za sodelovanje v žrebanju za nagrade pa morate pravilno odgovoriti na vprašanje na glasovnici – tiskani ali elektronski. Za sodelovanje v žrebanju tudi ni pomembno, za kateri avto glasujete, pomembno je le, da glasujete za avto iz objavljenega seznama in pravilno odgovorite na vprašanje na glasovnici. 

 

Ključne besede


Slovenski avto letaSlovenski avto leta 2018

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji