Slovenski avto leta 2018 je volkswagen polo

Avto-moto

Nova generacija, nov naslov! Klasika proti novemu rodu ...


Slovenski avto leta 2018 je postal volkswagen polo. V zanimivem in raznolikem glasovanju je za točko premagal škodo kodiaq in za pet točk hondo civic. Na četrto mesto se je uvrstil peugeot 5008, na peto pa mazda CX-5.

 

Volkswagen polo je naslov Slovenski avto leta osvojil že tretjič; prvič se je z njim okitil leta 1996, drugič pa leta 2010.

Novi polo je prepričal tako javnost, ki ga je izbrala med finaliste, kot strokovno žirijo, ki ga je izbrala med petimi finalisti.

Finaliste so med 36 modeli novih avtomobilov, ki so lani zapeljali na slovenske ceste, s svojim glasovanjem izbrali bralci, poslušalci in gledalci sodelujočih medijev.
V letošnjem izboru je VW polo zmagal za las - drugouvrščenega Škodinega kodiaqa je premagal le za točko in naslov osvojil kljub temu, da so ga na vrh svojega izbora postavili le novinarji dveh sodelujočih medijskih hiš. A novi polo je brez kančka dvoma daleč najboljši polo doslej, ki s svojimi merami, prostornostjo in tudi udobjem ter tehniko zanesljivo stopa iz golfove sence.
Škoda kodiaq je cestno-terenski velikan, ki je pri kupcih tako priljubljen, da so nanj še vedno pripravljeni čakati nekaj mesecev; več avta za svojo ceno pri nas le težko najdemo.
Tretje mesto honde civic je presenečenje le za tiste, ki še niso imeli priložnosti preskusiti tehnično popolne, oblikovno pa malo samosvoje japonske kombilimuzine.
Peugeot 5008 na četrtem in mazda CX-5 na petem mestu sta dokaz, da cestni terenci in križanci še niso povsem prevladali na trgu - in v zapiskih sodelujočih strokovnjakov.

Tesna zmaga 

Več kot trideset žirantov, profesionalnih novinarjev iz sedmih avtomobilskih uredništev - poleg naše AMZS Motorevije še avtomobilske redakcije Avtomoto siol.net, revije Avto Magazina, dnevnikov Delo, Dnevnik, Slovenske novice in Večer, radijske postaje Val 202 in oddaje Avtomobilnost Radiotelevizije Slovenija - je v finalnem glasovanju tako razdelilo točke med finaliste

Kako ste - in smo - glasovali pri Motoreviji

Bralci Motorevije ste nam za letošnji izbor poslali 2508 glasovnic - 1141 po pošti, 1367 pa ste jih oddali v elektronski obliki. Če bi šteli samo vaši glasovi, bi na vrh postavili škodo kodiaq, na drugo mesto VW pola, na tretje hondo civic, na četrto forda fiesto, na peto pa mazdo CX-5. Zaradi seštevka točk pri glasovanju v vseh redakcijah je namesto fieste v finale prišel peugeot 5008.
Člani redakcije Motorevije smo petim finalistom takole podelili glasove: na prvo mesto smo postavili škodo kodiaq, na drugo mesto hondo civic, na tretje mesto VW pola, na četrto mesto mazdo CX-5 in na peto mesto peugeota 5008.

Video: Test finalistov na Vranskem

Novost v tokratnem izboru Slovenski avto leta je bil testni dan petih finalistov, ki smo ga priredili v AMZS centru varne vožnje na Vranskem. Zastopniki znamk avtomobilov, ki so se uvrstili v finale, so na Vransko pripeljali svoje avtomobile, člani redakcij, ki sodelujejo pri izboru, pa smo se imeli še zadnjič priložnost zapeljati z avtomobili, si jih temeljito ogledati, premeriti in preskusiti. Člani sodelujočih redakcij smo finaliste seveda temeljito preskusili - tudi večkrat - že v lanskem letu, a skupinski test pred glasovanjem je bil vseeno koristen - tudi zato, ker smo imeli priložnost predstavnike znamk finalistov povprašati o vsem tistem, kar še nismo vedeli o njihovih avtomobilih.  

Nagrade za glasovalce: kako je odločil žreb?

Vsi, ki so glasovali v skladu s pravili s papirnatimi glasovnicami ali z elektronsko glasovnico, so tudi letos sodelovali v nagradnem žrebanju za tri lepe nagrade. Žrebanje smo opravili ob glasovanju za avto leta v prostorih AMZS centra varne vožnje Vransko, žrebali pa smo med 9460 dopisnicami, ki so na naše naslove prispele po pošti in med 11.639 elektronskimi glasovnicami.

Tretjo nagrado: komplet profesionalne vrhunske avto kozmetike JUVI Koch-Chemie - prejme Alvin Žagar iz Razdrtega 12 v Hruševju.
Drugo nagrado: štiri pnevmatike Bridgestone (do premera 17 palcev) - je žreb namenil Aleksandru Tomatu s Ceste na Lenivec 18 v Sežani.
Prvo nagrado: Garminovo kamero VIRB 360 - bo dobila Angela Škrabec s Preglovega trga 6 v Ljubljani.

Predstavniki podjetji oziroma blagovnih znamk, ki so prispevali nagrade so opravili žreb. 

 

Ključne besede


Volkswagen poloSlovenski avto leta 2018

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji