Slovenski avto leta 2020 prepričljivo clio!

Avto-moto

Naslov Slovenski avto leta je prvič v 28-letni zgodovini izbora osvojil avto, ki ga izdelujejo tudi v Sloveniji - renault clio.


Naslov Slovenski avto leta je prvič v 28-letni zgodovini izbora osvojil avto, ki ga izdelujejo tudi v Sloveniji - renault clio. V velikem finalu, ki se je vrnil tudi na TV-ekrane, je najbolje prodajan avto na slovenskem trgu s prepričljivo prednostjo 18 točk premagal prvega zasledovalca in neposrednega tekmeca opel corso. Tretji je bil križanec mazda CX-30, na četrto in peto mesto pa sta se uvrstila dva tehnično sorodna majhna križanca škoda kamiq in volkswagen T-cross.

Renault se je s 5. generacijo clia na vrh izbora vrnil prvič po letu 1997, ko je naslov osvojil z meganom. Glede na dejstvo, da so bili v finalu tudi trije avtomobili iz še vedno rastoče skupine cestnih terencev oziroma križancev, je izbor pokazal, da imajo klasične avtomobilske oblike, prežete s sodobno tehnologijo in naprednimi pogonskimi rešitvami, še veljavo tako pri stroki kot pri kupcih. Vseh pet finalistov vozniku ponuja zelo dobro rešitev osebne mobilnosti, a za naslov najboljšega v deželi šteje vsaka podrobnost. Clio se je že v finale uvrstil z največjim številom glasov bralcev sodelujočih medijev, suvereno zmago pa potrdil s skoraj 100-odstotnim izkupičkom, saj mu je kar osem od devetih sodelujočih medijev - med njimi tudi Motorevija - v finalnem glasovanju podelilo največ točk. To je dokaz, da je clio po vseh ključnih merilih izbora zasluženo postal Slovenski avto leta 2020. Pri francoskem avtomobilskem velikanu so po osvojitvi laskavega naslova izpostavili, da so ponosni na zmago, ki potrjuje tudi dobro delo ljudi v novomeški tovarni Revoz.

Zelo tesno, z vsega točko razlike, se je razpletel tudi boj za naslov podprvaka. Opel corsa je z napredkom v voznih lastnostih, odličnimi matričnimi LED žarometi in novo, lažjo platformo, ki je pripravljena za različne pogonske sisteme, tudi električnega, dopolnila zmago stare šole in za točko premagala mazdo CX-30.

 

Finale znova na malih ekranih

V finalni oddaji, ki je potekala v živo pred TV-kamerami, saj se je po na nekajletnem premoru vrnila na TV Slovenija, so gledalci na prizorišču in pred TV-ekrani spremljali zanimiv program, ki ga je prodorni režiser Nejc Levstik popestril z domiselnimi priredbami legendarnih avtomobilskih skladb, ki so jih mladi slovenski glasbeniki zapeli v duetu z uveljavljeno pevko in sovoditeljico oddaje Leo Sirk. Z uredniki in novinarji vseh devetih sodelujočih medijev, med katerimi je tudi Motorevija, se je pogovarjal voditelj David Urankar. V oddaji so prek video sporočila svoje mnenje povedali tudi vozniki in voznice, ki so se decembra udeležili zanimivega testnega dne v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in izza volana znova preverili, kakšne so razlike med finalisti.

Izbor Slovenski avto leta 2020 se je po nekajletnem premoru vrnil na televizijske ekrane.

Foto: Dan z bralci: hvala za zaupanje

Kot smo že omenili, smo se sodelujoči mediji tudi letos na našem največjem poligonu varne vožnje srečali z vozniki in voznicami, ki berete, poslušate in gledate naše avtomobilske teste in druge zgodbe, povezane z mobilnostjo. Znova se je pokazalo, da med dobrimi avtomobili še vedno obstajajo tudi razmeroma velike razlike v prostoru, v voznih lastnostih, v odzivnosti pogona, kakovosti izdelave in delovanju varnostnih sistemov. Na poligonu ste izpostavili dejstvo, da pri izbiri avtomobila še vedno šteje strokovna in neodvisna novinarska ocena. Zelo cenimo vaše zaupanje in smo veseli, da pri izboru lahko sodelujemo. Zahvaljujemo se vsem bralcem, ki ste glasovali v izboru za Slovenski avto leta.

 

Nagrade za glasovalce

Vsi, ki so glasovali v skladu s pravili na tiskanih glasovnicah ali preko elektronske glasovnice, so sodelovali v nagradnem žrebanju za tri lepe nagrade. Skupaj se je v žreb uvrstilo 21.388 glasovnic. Rezultate žreba so razglasili partnerji izbora, ki so tudi prispevali nagrade:

  1. nagrado – Petrol klub kartico z dobroimetjem 1500 evrov dobi Andraž Blaznik, Naselje Srečka Kosovela 26, 1410 Zagorje ob Savi.
  2. nagrado – Tedenski najem avtodoma Adria v Adria Centru podjetja Adria Plus iz Novega mesta dobi Štefan Harkai, Puconci 196A, 9201 Puconci.
  3. nagrado – Večnamenski baterijski sesalnik Kärcher WD 1 battery compact dobi Aleš Orel, Gradnikova c. 72, 4240 Radovljica.

 

Ključne besede


Slovenski avto letaRenault clioSlovenski avto leta 2020renault clioizbor

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji