Glasujte za Slovenski avto leta 2021!

Avto-moto

Obračun, v katerem znova veliko šteje prav glas voznic in voznikov. Izberite svoje finaliste.


Izbor Slovenski avto leta 2021 se začenja: bralci, gledalci in poslušalci boste med 18 kandidati z glasovanjem izbrali pet finalistov, med temi pa bomo predstavniki sodelujočih medijev v začetku januarja izbrali zmagovalca. Letošnji nabor 18 kandidatov za laskavi naslov Slovenski avto leta 2021 obeta zanimiv obračun med prodajnimi uspešnicami!

Letošnji izbor Slovenski avto leta poteka že 29. leto po vrsti - prvič smo Slovenski avto leta izbirali že konec leta 1992. Če so pred 29 leti v izboru sodelovali trije slovenski avtomobilistični mediji - Motorevija, Val 202 in Avto in šport, danes v najprestižnejšem in najbolj odmevnem avtomobilskem izboru v Sloveniji sodeluje devet najpomembnejših slovenskih avtomobilističnih medijev: ob Motoreviji še časnik Delo s Slovenskimi novicami, časnik Dnevnik z Nedeljskim, časnik Večer, revija Evo, revija Avto magazin, RTV Slovenija z radiom Val 202 in TV oddajo Avtomobilnost, spletni portal siol.net in avtomobilski vlog oziroma video blog Komotar minuta.

Aktualni Slovenski avto leta 2020.

Glas ljudstva: vi izberete finaliste

A posebno težo izboru daje sodelovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev, ki z glasovanjem v prvem delu izbora izberejo pet finalistov. Bralci, gledalci in poslušalci lahko glasujete na dva načina - z glasovanjem prek natisnjene glasovnice, ki je objavljena v tiskani Motoreviji ali pa z glasovanjem prek spodnje elektronske glasovnice. Glasovanje z elektronsko glasovnico je omejeno, saj lahko vsak glasovalec glasuje le enkrat tedensko. Spletnemu glasovanju bomo prišteli tudi vse glasove iz dopisnic poslanih po pošti. Upoštevali bomo vse glasovnice, ki bodo v uredništvo prispele do vključno 27. novembra 2020.

18 avtomobilskih novosti

Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – , na njem pa je letos 18 avtomobilov, ki ustrezajo merilom izbora. Na glasovnicah oziroma v zgornjem spletnem glasovanju torej lahko glasujete le za avtomobile s tega seznama. Kliknite in preberite kaj smo o posameznem avtomobilu s seznama ugotovili na naših testih ...

Audi A3 - Novi A3 s svojo dodelano notranjostjo, brezhibno izdelavo in predvsem voznimi lastnostmi ni le najboljši v družini, ampak tudi v svojem avtomobilskem razredu - za kar pa morajo kupci globoko seči v žep.
Ford kuga - Nova kuga je naredila precejšen preskok, tako da bo lahko izpolnila ne le zahteve kupcev cestnih terencev, temveč tudi enoprostornih avtov, ki jih ni več v Fordovi ponudbi.
Ford Puma - S prepoznavno obliko, uporabnostjo, vozniškimi talenti, a tudi z dokaj visoko ceno je puma na preži za avtomobilskimi sladokusci, manj pa za iskalci ugodnih nakupnih priložnosti.
Hyundai i10 - Primerjava dveh najcenejših avtomobilov, ki tudi v svojih najdražjih različicah dokazujeta, da je manj lahko tudi več. Oba dobro obvladata svoje poslanstvo: stroškovno učinkovito urbano mobilnost. Ključni dejavnik, ki utegne tehtnico odločitve prevesti na stran hyundaija i10, je izdatnejša varnostna oprema.
Mercedes-Benz GLA - Novi GLA je skoraj popoln avto, če si ogledujete ponudbo v prestižnem delu kompaktnega cestno-terenskega razreda. A ne moremo se znebiti občutka, da ga daje rahla kriza identitete …
Mercedes-Benz GLB - Novi GLB ni običajen mercedes, ki bi petičnim kupcem dobrikal (le) s tehniko, prestižem in zvezdo na nosu. Premore tudi neobičajno veliko prostora in uporabnosti. Nekakšen “ljudski” mercedes?
Nissan juke - Kot pionir majhnih križancev je nissan juke prve generacije krojil dogajanje na trgu. Deset let pozneje ima novi juke bistveno več tekmecev in bolj razvajene kupce. S čim jih prepričuje tokrat?
Peugeot 2008 in Renault captur - primerjamo: Tokratni francoski dvoboj ni dal jasnega zmagovalca. Če bi lahko, bi si sestavili svoj avto: s Peugeotovo obliko, prožnejšim motorjem in boljšimi vozniškimi občutki ter z Renaultovim udobjem, digitalno dognanostjo in dostopno ceno.
Peugeot 208 - Peugeot je znova naredil dober in zanimiv majhen avtomobil z močnim značajem. Novi 208 bo njo navdušil z lahkotno in udobno vožnjo, njega pa s tehnologijo in drznim “letalskim” kokpitom.
Seat leon - Seat leon nove generacije na pogled prikriva sorodstvene vezi z bratrancem golfom, pri tehniki pa noče več zaostajati za njim. Kako se obnese dizelski leon z opremo FR?
Škod octavia - Nova škoda octavia combi s prostorno kabino, ogromnim prtljažnikom, digitalno sodobnostjo in zelo varčnim dizelskim motorjem je še vedno v središču presečišča vrednot družinske mobilnosti, ni pa več poceni.
Toyota yaris - Toyota yaris 4. generacije prinaša konkurenčen odgovor na izzive osebne mobilnosti nove dobe. Na prvo mesto postavlja varnost in učinkovitost.
Volkswagen golf - Dobro opremljen golf za dobrih 26 tisočakov očara z voznimi lastnostmi, prepriča z varnostjo in navduši z varčnostjo. Kljub prostorski povprečnosti je še vedno prvak razreda, a golf na dotik ni več golf za vsakogar.
Volkswgen ID.3 - Povsem brez kompromisov tudi pri ID.3 ne bo šlo: z njim na primer ni dovoljeno vleči prikolice, prav tako na streho ne smemo namestiti prtljažnika, z vsemi drugimi lastnostmi pa ID.3 lahko prevzame vlogo družinskega avtomobila. Kot prvi iz povsem nove generacije avtomobilov predstavlja obetaven začetek Volkswagnove električne zgodbe.

Znana pravila izbora

Pravila izbora Slovenski avto leta, ki so v celoti so objavljena na spletni strani www.slovenskiavtoleta.si, bralci Motorevije že poznate. V izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. V prvem delu imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor. Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno petka 27. novembra 2020 do polnoči.

V končnem izboru oziroma finalu izbora najboljšega izmed finalistov izberejo še avtomobilski novinarji sodelujočih medijev, skupni seštevek točk pa določi zmagovalca.

Seznam sodelujočih avtomobilov v letošnjem izboru – le za te avtomobile lahko glasujete – objavljamo v tem članku, na njem pa je 18 avtomobilov, ki ustrezajo merilom izbora.

Po pravilih izbora se v finale uvrstijo avtomobili, ki od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobijo največ glasov. Tudi sistem točkovanja v finalu je znan: avtomobil, ki v glasovanju bralcev, gledalcev in poslušalcev zbere največ točk, začne svoj boj v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretjeuvrščeni s tremi, četrtouvrščeni z dvema in petouvrščeni z eno točko.

Po enakem točkovnem sistemu bomo v finalu glasovali tudi novinarji sodelujočih medijev: avto, ki bo v finalu januarja 2020 zbral največ točk, bo osvojil naslov Slovenski avto leta 2021.

Tudi letos bogate nagrade

Med prispelimi glasovnicami bomo izžrebali tudi lepe nagrade. Za sodelovanje v žrebanju za nagrade morate pravilno odgovoriti na vprašanje na glasovnici - tiskani ali elektronski.

1. NAGRADA: vrednostna kartica za dobroimetje za nakup goriva pri Petrolu. Nagrajenec bo lahko svoj avtomobil v naslednjem letu z gorivom "napojil" kar v vrednosti kar 1.500 evrov in si tako ob običajni povprečni porabi večine avtomobilov zagotovil vsaj 15.000 kilometrov.

 

2. NAGRADA: Komplet štiri novih kakovostnih zimskih pnevamtik znamke Goodyear.

 

3. NAGRADA: Privlačna je tudi tretja nagrada. Prispeva jo Avto Triglav, prodajalec avtomobilov znamke Fiat. Nagrajenec bo lahko mesec dni preskušal novi Fiat 500 hibrid.

 

Na finalni testni dan finalistov pred razglasitvijo najboljšega znova vabimo vabimo tudi bralce Motorevije.

Preskusi finalistov na Vranskem

Na finalno testno vožnjo znova vabimo 5 bralcev Motorevije

Pomemben del izbora za Slovenski avto leta 2021 bo že tradicionalno v začetku januarja v AMZS centru varne vožnje na Vranskem, kjer bomo pet finalistov zapeljali po poligonu, jih preskusili, premerili in primerjali med seboj.

Na finalni testni dan finalistov pred razglasitvijo najboljšega znova vabimo vabimo tudi bralce Motorevije: če vas zanima, kaj ponujajo finalisti letošnjega izbora in če bi se z nami radi pogovorili o tehničnih lastnostih, novostih in zanimivostih, vas vabimo, da se prijavite na finalno prireditev izbora Slovenski avto leta 2021. Med prispelimi prijavami bomo izžrebali pet udeležencev. Skupni test bomo seveda izpeljali le, če nam bodo to dopuščale zdravstvene razmere povezane z epidemijo. 

Prijavite se lahko z dopisnico na naslov Motorevija, Dunajska 128, 1000 Ljubljana, ali pa s prijavo na elektronski naslov motorevija@amzs.si. V prijavi navedite vašo člansko številko AMZS, telefonsko številko in naslov elektronske pošte. Prijave sprejemamo do 2. decembra.



Ključne besede


Slovenski avto letaGlasovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

283

Priljubljenost članka

283

Shrani

Delite s prijatelji