#Srečanja: Družinski avtomobilizem

Pogovor

Mitja in Nuša Slapar, člana AMZS


Mitja in Nuša Slapar sta oče in hči, oba avanturista po duši, navdušenca nad jeklenimi konjički, zvesta člana AMZS in navdušena bralca Motorevije. AMZS nas rešuje, informira in izobražuje, pravita. Poleg družinskega članstva ima Nuša, študentka komuniciranja in medijev, ki je odgovarjala na naša vprašanja, še članstvo start za mlade.

Zakaj ste se včlanili v AMZS in zakaj?

Članica AMZS sem skoraj štiri leta. Moj prvi avto je bil letnik 1995 in letom primerno se je tudi precej pogosto kvaril. Po nekem čudnem naključju se nihče od avtomobilsko usposobljenih oseb v mojem telefonskem imeniku (z atijem na čelu), ki bi mi znal pomagati, nikoli ni javil, ko je avto začel "štrajkati". Zato sem se včlanila v AMZS in sedaj te težave nimam več. Izkoristila sem start članstvo za mlade, ker zajema vse, kar jaz in moj avto potrebujeva (pomoč na cesti, avtovleka) in je tudi študentskemu budgetu prijazno.

Ker imamo v družini tri avtomobile oziroma smo trije vozniki, smo se pred dobrimi tremi leti odločili še za družinsko članstvo AMZS.

Kaj je za vas največja prednost AMZS članstva?

Zame je največja prednost AMZS članstva pomoč na cesti, pa tudi brezplačno odstranjevanje vinjet, menjava brisalcev in podobna neprijetna opravila, ki bi jih sicer doma, če ne bi študirala v Kopru, opravil oče. Nameravala sem koristiti tudi eno od potovanj v okviru AMZS članstva, ki so glede na itinerar in vključeno ponudbo cenovno zelo ugodna, vendar mi je trenutna karantena na žalost pokvarila načrte. Z očetom se zelo rada udeleživa tudi vseh dogodkov, ki jih organizira AMZS oz. Motorevija, kot sta preizkušanje finalistov za Slovenski avto leta ter terenska dogodivščina z Mitsubishijem.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS? Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si.

Kolikokrat ste že potrebovali pomoč na cesti?

Velikokrat! Vleko avtomobila do izbranega servisa smo izkoristili, ko se je pokvarila vodna črpalka, ko smo imeli težavo z zavoro in izpuhom … Lani aprila so mi v AMZS zamenjali žarnice, ko sem se okoli tretje ure zjutraj vračala s koncerta v Ljubljani in ko sem ugotovila, da sta obe zadnji luči prenehali delovati. Prejšnjo zimo so mi v AMZS pomagali, ko se je izpraznil akumulator.

Pomoč AMZS sem nazadnje potrebovala februarja, ko sem se s prijateljem vračala z dopusta v Vrsarju. Imela sva manjšo prometno nesrečo, AMZS nama je dostavil vozilo do izbrane mehanične delavnice. Prepotovala sem že pol Evrope, vključno s celotno francosko in špansko južno obalo vse do Gibraltarja, vendar je bilo tedaj prvič, da sem AMZS pomoč potrebovala v tujini.

Tolikokrat sem že klicala AMZS, da postopek usklajevanja pomoči na cesti znam na pamet že bolje kot poštevanko.

Zakaj bi članstvo priporočili tudi drugim?

Ker z AMZS še nisem imela slabe izkušnje. Kakršnokoli pomoč sem potrebovala, od vžiga akumulatorja, menjave žarnic ob treh zjutraj do vlek pokvarjenega vozila z različnih koncev Slovenije, vse je bilo urejeno hitro in zelo učinkovito, pa tudi cena je glede na vrednost storitve v danem momentu res klubska, saj bi me vleka pokvarjenega vozila z enega konca Slovenije na drugega brez članstva AMZS ali brez zakupljene asistence stala enormno več.

Kako pa ste se privadili na samoizolacijo in ali pogrešate vožnjo?

S sestro študirava na daljavo, se igrava družabne igre, telovadiva, pečeva sladice, sicer pa pospravljamo, kuhamo, urejamo vrt in sadovnjak, gledamo TV in se velikokrat tudi sporečemo (smeh). Še najbolj srečna v samoizolaciji je naša labradorka, ki ji lahko zdaj namenimo precej več časa. Vožnjo pa že zelo pogrešam. Z avtom se sedaj odpravim samo v bližnjo trgovino, pa še to redko.

Ali ste vedeli, da ...
V AMZS članstvo lahko vključite vse družinske člane, prednosti in ugodnosti pa lahko uveljavljate, ne glede, katero (avto, motor, avtodom ...) in čigavo vozilo vozite. AMZS članstvo je namreč vezano na voznika, in ne na vozilo. 

Ključne besede


MotorevijaSrečanjaAMZS članstvoČlan AMZSintervjuvožnja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji