Delna zapora ljubljanske obvoznice

Novice

Od sobote, 11. avgusta, do srede, 15. avgusta 2018, ne bo možen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico.


To soboto, 11. avgusta 2018, bo od 14. ure naprej zaradi zaključevanja del na vzhodni obvoznici za ves promet zaprt krak na razcepu Malence, ki vodi od predora Golovec na južno ljubljansko obvoznico v smeri proti Rudniku. Zapora bo trajala do srede, 15. avgusta 2018, do 22. ure. 

V času zapore bo od galerije Strmec skozi predor Golovec do razcepa Malence promet urejen le po enem pasu. Na razcepu Malence bo možno zaviti le v smeri proti Dolenjski. Obvoz za voznike, ki bodo iz smeri Štajerske namenjeni proti Primorski, bo po severni in zahodni ljubljanski obvoznici. Za vse, ki bodo kljub spremenjeni prometni signalizaciji vožnjo nadaljevali proti predoru Golovec, bo obvoz urejen tudi preko priključka Škofljica/Šmarje Sap na dolenjski avtocesti, kjer vozniki obrnejo in nato zapeljejo nazaj na avtocesto v smeri proti Ljubljani oz. Kopru. 

Na priključku Ljubljana-jug (Dolenjska cesta) bosta v času del zaprta oba izvoza, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot iz smeri južne ljubljanske obvoznice (oziroma iz smeri primorske). Uvoz na avtocesto bo potekal nemoteno. 

DARS na vzhodni obvoznici od začetka julija izvaja ukrepe za večjo pretočno in boljšo varnost prometa. Obstoječi počasni pas med priključkom Ljubljana-Bizovik bodo podaljšali do konca predora Golovec, tako bo tam na razdalji približno treh kilometrov promet potekal po treh pasovih. Konec del je predviden 15. avgusta 2018.

 

Promet spremljajte prek AMZS aplikacije!

Celovito sliko prometnega dogajanja na slovenskih cestah si zagotovite z AMZS mobilno aplikacijo, ki vas bo o dogodkih na vaši poti tudi sama obveščala.

Naprej

 

Nazaj