NOMO – integrator nove mobilnosti

Novice

NOMO je brezplačna intuitivna in uporabniku prijazna storitev, ki omogoča preprosto in učinkovito zagotavljanje dnevnih potreb po mobilnosti posameznika in hkrati prihranek denarja, časa in zmanjšanje ogljičnega odtisa.


AMZS prepoznava potrebe uporabnikov in sledi trendom v mobilnosti, tudi ko govorimo o zagotavljanju dnevne mobilnosti.

Zavedamo se, da je ključna rešitev za varno in brezskrbno mobilnost integracija različnih vrst načinov prevoza v skupno digitalno rešitev, katere namen je poenostaviti načrtovanje poti ter ponuditi prilagojen in učinkovit način prevoza, ki vključuje individualne potovalne želje (hitrost, cena, udobje, vpliv na okolje, …). V ta namen v AMZS razvijamo aplikacijo NOMO, ki jo podpira tudi Ministrstvo za infrastrukturo. 

NOMO bo brezplačna intuitivna in uporabniku prijazna storitev, ki bo omogočala preprosto in učinkovito zagotavljanje dnevnih potreb po mobilnosti posameznika in hkrati prihranek denarja, časa in zmanjšanje ogljičnega odtisa. Uporabnike postavlja v jedro storitev mobilnosti in jim ponuja prilagojene rešitve, ki temeljijo na njihovih individualnih potrebah. Spodbuja jih k uporabi trajnostno vzdržnih oblik mobilnosti na transparenten in učinkovit način.

NOMO tako zasleduje dva ključna cilja, povezana z vplivom na spremembo uporabnikovih navad, ki vključuje trajen prehod na trajnostne oblike mobilnosti ter zmanjšanje obremenitev okolja, ki izvira iz izpustov motorjev z notranjim izgorevanjem.

V AMZS verjamemo, da bo NOMO učinkovita rešitev združevanja mobilnostnih potreb posameznika, ponudbe različnih ponudnikov infrastruktirnih in storitvenih deležnikov in pomemben spodbujevalec uporabe novih, okolju prijaznejših oblik mobilnosti.

Ključne besede


mobilnostnova mobilnostNOMO

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji