Osebna izkaznica

AMZS je največji izvajalec pomoči na cesti v Sloveniji. Je nacionalna avtomobilska zveza z več kot stoletno tradicijo. Združuje 78 avto-moto društev in avto-moto touring klubov v Sloveniji z več kot 75.000 člani. V tujini članom zagotavljamo pomoč na cesti v sodelovanju in ob pomoči evropskih avtomobilskih klubov.

AMZS je članica mednarodnih avtomobilskih in motociklističnih zvez FIA, AIT, FIM in UEM. Za storitve, ki jih izvaja na cesti in v delavnicah, skrbijo strokovno usposobljeni avtomehaniki s specialnimi vozili za pomoč na cesti, vlečnimi vozili ter s široko mrežo pogodbenih partnerjev.

AMZS ima kot največja nevladna organizacija na področju izboljšanja prometne varnosti zelo pomembno vlogo v Sloveniji. Vse družbe v skupini AMZS se povezujejo in delujejo na področju preventive in vzgoje.

Naziv:  Avto-moto zveza Slovenije
Sedež: Dunajska cesta 128, SI-1000 Ljubljana
Davčna številka: SI85390518
Matična številka: 5163196
TRR: 02922-0019200369
Predsednik Anton Breznik
Podpredsednik Jože Režonja
Generalni sekretar: France Kmetič

 V številkah:

  • več kot 75.000 članov
  • 78 društev
  • 23 poslovnih enot in poslovalnic
  • AMZS Šola vožnje s poslovalnico v Ljubljani
  • AMZS Center varne vožnje na Vranskem s 6,6 hektari asfaltiranih površin in 9 vadbenimi sklopi

Delovanje AMZS je organizirano s strokovnimi službami, katerih aktivnosti sprejemajo komisije. Trenutna organizacijska struktura AMZS je rezultanta dosedanjega razvoja Zveze in delniške družbe. AMZS ustvarja prihodke z opravljanjem nepridobitne in pridobitne dejavnosti.

 

Vam je pripravljena vsebina pomagala?

Imate še dodatna vprašanja, pripombe, komentarje? Pišite nam in pomagali vam bomo.

Pišite nam