Zapore cest ob kolesarski prireditvi Maraton Franja BTC City 2017

Novice

Drugi junijski vikend je že tradicionalno namenjen kolesarjem, ki se bodo od petka do nedelje udeležili 36. Maratona Franja BTC City 2017.

Vir: www.franja.org
Vir: www.franja.org

Prireditev se bo začela ta petek, 9. 6. 2017, ob 16. uri z vožnjo na čas na relaciji Ljubljana–Domžale–Ljubljana. V soboto je na sporedu družinsko-šolski maratona za vsakogar, v nedeljo pa mali in veliki Maraton Franja. V času kolesarske prireditve bodo občasno zaprte številne ceste, voznike pa opozarjamo in naprošamo, naj upoštevajo navodila policistov in redarjev, ki bodo skrbeli za varnost udeležencev maratona.

Cestne zapore v petek, 9. 6. 2017, od 15. do 21. ure

Start vožnje na čas bo pred Kristalno palačo v BTC City, po Ameriški aveniji do Šmartinske ceste ter nato v smeri proti Sneberjam, Šentjakobu in naprej mimo Dragomlja do Domžal ter po isti trasi nazaj.

Opis traseProfil trase

Šmartinska cesta bo od križišča s Kajuhovo in Jarško zaprta proti Šentjakobu. Promet bo po Kajuhovi preusmerjen na Letališko oziroma Litijsko cesto. Vozniki, namenjeni v Šentjakob, se lahko preusmerijo na Jarško cesto in preko Tomačevega do Črnuč.

AC priključek Ljubljana-Sneberje bo prevozen na vseh štirih krakih, vendar v križišču Šmartinske in Zadobrovške ne bo možno dostopati na Šmartinsko in proti Podgorici. Iz smeri Maribora bo ves promet preusmerjen na AC priključek Lj-Ind. cona Moste (BTC-Letališka).

AC priključek Ljubljana-Šentjakob bo odprt, vendar bo prepovedano zavijanje proti Črnučam oziroma prehajanje trase kronometra, in sicer v smeri Sneberje-Domžale. Vozniki iz smeri Črnuč, ki bodo hoteli dostopati v smeri Štajerske, bodo preusmerjeni na AC priključek Domžale, od koder bo voden obvoz. Iz smeri Dola pri Ljubljani bodo vsi vozniki preusmerjeni na avtocesto.

V Domžalah je predvidena zapora Savske in Kolodvorske ceste ter Ljubljanske ceste med obema križiščema s Kolodvorsko. Vozniki iz smeri Kamnika bodo na Kamniški cesti preusmerjeni proti Trzinu oz. proti Viru in od tam na avtocesto.

Vsi obvozi bodo označeni. Prehajanje zaprtih cest ne bo možno.

Cestne zapore v soboto, 10. 6. 2017, med 16. in 18. uro

Zaradi izvedbe družinsko-šolskega maratona bodo v soboto med 16. in 18. uro 60-minutne popolne zapore na relaciji BTC (Ameriška ulica, Kristalna palača)–Šmartinska cesta–Sneberje–Šentjakob–Podgorica–Dragomelj–Pšata–Bišče–Selo pri Ihanu–Domžale–Dragomelj–Šentjakob–Šmartinska cesta–BTC.

Opis traseProfil traseČasovnica

Cestne zapore v nedeljo, 11. 6. 2017, med 9. in 17. uro

Zaradi velikega in malega kolesarskega Maratona Franja bodo na trasi številne dolgotrajnejše popolne zapore cest.

Trasa velikega maratona: BTC Ljubljana (Kajuhova, Litijska, center mesta–Tržaška)–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Tacen –Lj-Ježica (Dunajska, Dimičeva, Kranjčeva, rondo Žale, Šmartinska)–BTC.

Zapore bodo tudi na trasi malega maratona, in sicer med 11. in 13. uro na relaciji Ljubljana Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Lučine–Gorenja vas.

Večinoma bodo urejeni obvozi, na vseh pomembnejših priključkih ob trasi pa bodo promet usmerjali tudi policisti in redarji.

Dolgotrajnejše popolne zapore cest so predvidene na odsekih:

  • Brezovica–Vrhnika med 9.00 in 9.45 (obvoz je možen po avtocesti)
  • Godovič–Idrija med 9.40 in 15. uro (obvoz bo po cesti Idrija–Rebro–Dole–Godovič)
  • Cerkno–Kladje–Trebija med 10.40 in 15. uro (obvoz bo po cesti Trebija–Žiri–Idrija ter Hotavlje–Leskovica–Novaki–Cerkno. Na relaciji Škofja Loka–Cerkno bo obvoz skozi Železnike)
  • Jeprca–Škofa Loka med 10.55 in 15. uro (zaprt bo priključek Jeprca v smeri od Medvod proti Škofji Loki, obvoz proti Škofji Loki bo čez Kranj, proti Smledniku pa čez Medvode)
  • Ljubljana (Tacenska, Obvozna, Dunajska do AMZS, Baragova, Vojkova, Titova, Kranjčeva, rondo žale, Pokopališka, Šmartinska) med 12. in 17. uro
  • Zapora avtocestnega priključka Vodice med 11.30 in 15.30, obvoz preko priključka Brnik
  • Zapora avtocestnih priključkov Brod in Bežigrad med 12. in 17. uro

Veliki maraton: Opis traseProfil traseČasovnica

Mali maraton: Opis traseProfil trase - Časovnica

Več informacij o 36. Maratonu Franja BTC City 2017 najdete na spletni strani organizatorja.  

Ključne besede

kolesarji

Nazaj