S pomladjo začetek del na avtocestah

Novice

Zaradi del na nekaterih odsekih slovenskih avtocest bo promet dodatno oviran, nastanejo pa lahko tudi zastoji.


Dars namerava obnoviti odsek med Dobruško vasjo in Drnovim, v obe smeri. Z deli so v smeri Obrežja začeli že 22. marca, promet je v celoti preusmerjen le na eno polovico avtoceste in poteka zgolj po enem pasu v vsako smer. Predvidoma 25. aprila bodo začeli z obnovo druge polovice avtoceste. Promet bo takrat potekal dvosmerno po obnovljeni polovici avtoceste. V času del bosta zaprti tudi počivališči Zaloke, vsako po mesec dni.

S 25. marcem so ponovno stekla tudi dela na primorski avtocesti na viaduktu Ravbarkomanda. Promet poteka le po eni polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer, približno en kilometer v vsako smer. Delovna zapora je tako precej krajša kot lani, saj dela potekajo zgolj na širšem območju viadukta, ne pa tudi na trasi avtoceste.

Z deli so 22. marca začeli tudi na vipavski hitri cesti na dveh odsekih med Vipavo in Selom. V prvi fazi bosta v obe smeri zaprta prehitevalna pasova, v okviru naslednje faze pa bo promet v smeri Vrtojbe med Vipavo in Ajdovščino ter med Ajdovščino in Selom, v dolžini 7,7 kilometrov, preusmerjen le na eno polovico hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Po končanih delih v smeri proti Vrtojbi bodo pričeli tudi z deli v smeri Razdrtega, promet pa bo takrat dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje, potekal po obnovljeni polovici hitre ceste. Priključek Ajdovščina bo v času obnovitvenih del večinoma odprt preko začasnih prehodov delovišča. Popolnoma bo priključek Ajdovščina zaprt po dva tedna na vsaki polovici hitre ceste, v času preplastitve priključka. Obvoz bo v času zapore urejen po vzporednih cestah.

Svetujemo, da ste vozniki na teh odsekih še posebej pozorni na prometno signalizacijo in upoštevate omejitev hitrosti ter varnostno razdaljo, saj je zaradi zastojev nevarnost naleta večja. Predvsem pa vozite strpno in preudarno.

Priporočamo, da pred odhodom na pot stanje na slovenskih cestah preverite na spletni strani AMZS, z mobilno aplikacijo AMZS in v AMZS informacijskem centru na telefonski številki 01 5305 300. 

Nazaj