Simulatorji vožnje

Nudimo vam tudi vadbo v simulatorjih vožnje za kategorije B, A in AM

Pri nas se lahko pred opravljanjem izpita preizkusite tudi v simulatorjih vožnje za kategorije B, A in AM. Osnove vožnje in nevarnosti, s katerimi se lahko srečamo v vsakdanjem prometu, lahko spoznate še preden sedete za volan pravega avtomobila ali krmilo motocikla.

Avto simulator

Avto simulator omogoča bodočim voznikom lažji prehod znanja iz teorije v prakso. V varnem okolju in brez strahu se kandidati na avto simulatorju naučijo prvih korakov vožnje in spoznajo vozilo. Pravilna nastavitev sedeža, stikala, stopalke, prestavna ročica itd.

Avto simulator omogoča več načinov(programov) vožnje, ki se prilagodijo glede na znanje kandidata. Omogočene so različne okoliščine vožnje:

  • gost promet,
  • ponoči,
  • v megli,
  • v dežju,
  • vožnja po avtocesti,
  • učenje ekonomične vožnje in celo simulacija alkoholiziranega stanja.

Simulira tudi nepredvidljive situacije kot je nalet divjadi, nepričakovano odpiranje vrat parkiranih vozil, izsiljevanje prednosti, itd. Možna je vožnja z ročnim ali avtomatskim menjalnikom.

Sedaj je uporaba simulatorja prilagojena tudi invalidom!

Invalidom želimo na varen način približati njihov cilj - pridobitev vozniškega dovoljenja. Z vgradnjo dodatnega pripomočka, BDF ročice podjetja PESJAK d.o.o. kandidat lahko brez uporabe spodnjih okončin (nog) z desno roko dodaja plin ali zavira z vozilom, tako voznik z uporabo avtomatskega menjalnika in dodanimi pripomočki upravlja vozilo samo z uporabo rok. Na željo kandidata se lahko vgradijo tudi drugi dodatki, ki so predpisani vozniku-invalidu.

Avto simulator lahko preizkusijo tudi kandidati, ki so utrpeli hujše telesne poškodbe ali imajo strah pred ponovno vožnjo in menijo, da niso sposobni samostojno voziti vozila v prometu.


Moto simulator

Naši moto simulatorji so namenjeni vadbi za kategoriji A in AM. V varnem okolju in brez strahu se kandidati na simulatorju naučijo prvih korakov vožnje in spoznajo osnove upravljanja motocikla. Moto simulator še posebej izpostavi nevarnosti, ki na motociklista prežijo v prometu, kjer prevladujejo avtomobili, in kandidatu omogoči lažji prenos znanja iz teorije v prakso

Simulator prevračanja - "Prevračalnik"

Glavni namen simulatorja prevračanja je prikaz pomembnosti uporabe varnostnega pasu in pravilnega reševanja iz prevrnjenega avtomobila.

Samo vrtenje v "prevračalniku" poteka popolnoma počasi in je povsem varno. Bistvena pa je zaključna faza, ko je potrebno zapustiti avtomobil obrnjen na glavo. Takrat celotno težo telesa zadržuje varnostni pas, ki se zaradi obremenitve ne bo odpel. Dobro je preizkusiti, kakšno je pravilno zaporedje gibov v takšnem primeru, da lahko v primeru nesreče hitro in uspešno pomagamo sebi in drugim udeležencem.

 

Tečaj CPP

Prijavite se na tečaj CPP pri priznanih inštruktorjih. V enem tednu boste predelali vso potrebno teorijo!

Prijava