Nastran tretji za zakjuček

V Jesolu (Italija) je potekala zadnja letošnja dirka evropskega prvenstva v supermotu. Dirke se je udeležil tudi Uroš Nastran, ki je nastop na tej dirki izbral kot poslovilno dirko svoje uspešne supermoto kariere.

Da je Nastran, evropski prvak iz leta 2010, še vedno konkurenčen, je pokazal takoj na treningih, saj je bil redno med najboljšo trojico in kvalifikacije tudi zaključil na tem mestu.

V prvi dirki je takoj po štartu prevzel tretje mesto, a z zelo majno razliko za vodilnima. 17 krogov je tako iskal primerno mesto za prehitevanje in ga v predzadnjem krogu tudi našel ter s prehitevanjem Finca Tonija Klema prvo vožnjo zaključil na drugem mestu. Zaostal je le za Italijanom Bartolinijem.

Druga vožnja je potekala zelo podobno, s to razliko, da je vodstvo takoj po štartu prevzel Klem, Nastran pa je večji del dirke vozil na tretjem mestu za Bartolinijem. Znova je 'napadel' v predzadnjem krogu in tako tudi drugo vožnjo končal na tretjem mestu.

Seštevek obeh voženj je pomenil, da je skupno osvojil tretje mesto in tako z vrhunskim dosežkom zaključil svojo športno kariero v supermotu. Čeprav so ga po dirki mnogi spraševali, če obstaja kakšna možnost da se premisli, je zagovotil da take možnosti ni.

Naslov evropskega prvaka je osvojil Finec Asseri Kingelin, drugi je bil Bartolini, tretji pa Klem, razlika med njimi pa vsega tri točke.

Istočasno je v Jesolu potekalo tudi svetovno prvenstvo in naslov svetovnega prvaka je osvojil Francoz Thomas Charerye.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji