Končano državno prvenstvo minimota in skuterjev

Z dirko v Vrtojbi se je zaključilo letošnje državno prvenstvo v panogah skuter in minimoto. Najzanimivejši je bil razplet v razredu skuter 70, saj je odločil o prvaku padla šele dva kroga pred koncem zadnje vožnje sezone.

Pred prihodom na dirko je imel v tej kategoriji Mihael Martin le eno točko prednosti pred Aleksom Ugrinom. Slednji je že večji del prve vožnje vozil pred Mihaelom, zatem pa v predzadnjem krogu padel in nazadoval na tretje mesto. Na njegovo srečo, je Mihael osvojil drugo mesto, saj je bil od obeh hitrejši Luka Koren (vsi trije AMTK Koper). Pred drugo vožnjo je tako imel Mihael pet točk prednosti v skupnem seštevku in Ugrin je nujno potreboval zmago za osvojitev naslova državnega prvaka. Večji del druge dirke je zaostajal za Mihaelom, nato pa dva kroga pred koncem izvedel uspešen napad in prevzel vodstvo, katerega je zadržal do konca in osvojil tako zmago na sami dirki kot tudi naslov državnega prvaka. Z Mihaelom, ki je bil na dirki skupno tretji, sta sicer zbrala enako število točk, a ima Ugrin več zmag.

V razredu skuter sport so tokrat nastopili le trije vozniki. Naslov prvaka je osvojil Tomaž Ahčin (AMD Orjaki), ki je bil sicer tokrat tretji, a je imel že pred dirko dovolj zanesljivo prednost. Luca Sforza (ŠKD GAS Vrtejba) je na zadnji dirki zmagal in potrdil skupno drugo mesto, na tretje pa je napredoval Andrej Petrovič (AMD Štefan Kovač).

Boj za naslov prvaka je bil odprt tudi v razredu minimoto open, a je Jan Poropat (Minimoto klub  obala racing) kmalu nakazal, da vodstva v prvenstvu ne bo izpustil iz rok. Obe vožnji je zanesljivo zmagal in osvojil prvi naslov državnega prvaka. Slabo se je zadnji nastop končal za Janija Medoša (AMD Orjaki), ki v drugi vožnji niti ni nastopil, a kljub temu prvenstvo končal na drugem mestu.

V kategoriji starejših otrok (10 do 14 let) je z novo dvojno zmago naslov prvaka osvojil Enej Logar (ŠKD GAS Vrtejba). Tokrat mu je bil najbližji klubski sotekmovalec Luka Koglot, ki je v drugi vožnji tudi izkoristil padec Logarja v predzadnjem krogu, a moral v zadnjem krogu izpustiti zmago zaradi tehnične okvare. Slednja je odloči tudi boj za podprvaka, saj je Bor Klemenc (AMD Orjaki) v drugi vožnji prav tako odstopil, kar je najbolje izkoristila Neli Žajdela (AMD Domžale) in osvojil naslov podprvakinje.

V razredu najmlajših otrok (5 do 10 let) je Jaka Gorjan (ŠKD GAS Vrtejba) letos zmagal prav v vseh vožnjah in zanesljivo osvojil skupno prvo mesto. Na zadnji dirki je bila sicer njegova  prednost pred tekmeci nekolika manjša, saj sta se mu Kevin Bertoli in Mia Obreza (oba ŠKD GAS Vrtejba) zelo približala. Naslov podprvakinje je osvojila Mia Obreza, na tretjem mestu pa je sezono zaključil Blaž Jerman (MD Depala vas).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji