CHD - Prosenik z novo ekipo in novimi cilji

Motociklist Janez Prosenik se te dni pospešeno pripravlja na novo sezono. Pred Trebenjčanom so še zadnja testiranja. Letos bo član AMD Trebnje tekmoval v prvenstvu Alpe Adria s tisoč kubičnim motorjem BMW v razredu superbike. Na motorju ima nov pogonski agregat ter novo elektroniko in vzmetenje, poleg tega bosta za motor skrbela dva nova mehanika, ki bosta pomagala pri vseh opravilih, zato si Prosenik obeta uspešnejšo sezono od lanske.


Lani nam je sicer šlo zelo dobro in nanizal sem dobre rezultate, vendar je bila na vsaki tekmi smola z motorjem,

je pojasnil Prosenik, ki pa bo ohranil svoje prepoznavne barve in bo tako še naprej tekmoval v zanj značilni rdeče zeleni kombinaciji.

Poleg dirk državnega prvenstva, ki bodo potekale v okviru prvenstva Alpe Adria, bo tekmoval tudi na vzdržljivostnih dirkah, v svetovnem prvenstvu Endurance (EWC). Aprila bo prva dirka v Franciji, junija na Portugalskem, julija na Japonskem in avgusta v Nemčiji. Vozil bo za češko poltovarniško BMW moštvo, s tisoč kubičnim motorjem znamke BMW v razredu superbike.

Prosenik je pojasnil:

Gre za novo ekipo, ki bo letos izredno močna. Imamo dovolj izkušenj iz drugih tekmovanj, zato se nadejamo dobrih rezultatov. Ime ekipe za zdaj še ni dokončno znano, saj je v zraku še nekaj sponzorjev.

Foto: osebni arhiv

  • CHD - Prosenik z novo ekipo in novimi cilji

Ključne besede


CHDJanez Prosenik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji