MX - četverica Gajser, Gerčar in brata Irt se veseli začetka sezone

Danes so se v prostorih Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) predstavili tekmovalci Tim Gajser, Klemen Gerčar in brata Peter ter Jernej Irt pred sezono svetovnega prvenstva v motokrosu. Prihodnji petek se namreč v Katarju začenja sezona svetovnega prvenstva v motokrosu.


Letos nas bodo v elitni kategoriji MXGP zastopali štirje motokrosisti: lanskoletni svetovni prvak razreda MX2 Tim Gajser, svetovni prvak razreda MX3 iz leta 2013 Klemen Gerčar ter brata Peter in Jernej Irt. Sezona svetovnega prvenstva bo letos štela 18 dirk. Po Katarju se motokrosisti selijo na Tajsko, za tem bodo tekmovali v Argentini in Mehiki, 12 dirk sezone bo na evropskih tleh, ob koncu sezone pa bo motokrosiste pot znova vodila čez lužo na finalni dirki v ZDA.

Brata Irt načrtujeta odpeljati osem tekem za svetovno prvenstvo. Letos bosta tekmovala za italijansko ekipo CDP Cortenuova z motorji znamke Yamaha. Svojo formo sta pilila v Italiji, kjer sta za konec priprav uspešno nastopila na tekmi italijanskega prvenstva.

Pred Klemnom Gerčarjem je druga sezona z lastno ekipo 62 Motosport in želi si, da bi se letos bolj kot s samo ekipo ukvarjal z motokrosom. Ima tudi novega kondicijskega trenerja in mehanika. Na sezono se je pripravljal na Sardiniji, konec marca pa se bo priključil motokrosistični karavani na tekmah po Evropi. Tekmoval bo tudi v nemškem prvenstvu ADAC in na domači tekmi evropskega prvenstva v Brežicah.


Tim Gajser je s pripravami začel novembra, s tovarniškim moštvom Honda Gariboldi je treniral tudi na Sardiniji. Zadovoljen je z motorjem in komaj čaka, da se sezona začne. Vozil bo vse tekme državnega prvenstva, pa tudi kakšno tekmo nemškega prvenstva ADAC.

 

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarPeter IrtJernej Irt

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji