Tim Gajser osvojil zgodovinsko zmago!

Motokrosisti so v Katarju začeli sezono svetovnega prvenstva v motokrosu, že na prvi dirki pa je zvenela Zdravljica.



Edina nočna tekma v koledarju svetovnega prvenstva je postregla z izjemnim razpletom. Slovenski predstavnik Tim Gajser (Honda Gariboldi) je v svoji prvi dirki v elitnem razredu osvojil prvo zmago, kar ob prestopu v elitni razred pred leti ni uspelo niti osemkratnemu svetovnemu prvaku, Italijanu Antoniu Cairoliju.

V slovenskem moto športu še ni bilo take evforije, kot jo je z lansko osvojitvijo naslova svetovnega prvaka povzročil Gajser. V petek je Gajser že v kvalifikacijski dirki napovedal boj za sam vrh, česar marsikdo ni upal napovedati. Gajser je bil namreč pred odhodom v Katar nekoliko previden in je razkril, da želi uvodne dirke sezone izkoristiti predvsem za nabiranje izkušenj v razredu MXGP. Toda ko je padla startna rampa, je s 450 kubično Hondo prikazal brezkompromisno vožnjo in kvalifikacije končal na drugem mestu. Boljši je bil le ruski tekmovalec Evgeny Bobryshev, sicer Gajserjev sotekmovalec na Hondi. Po drugem mestu v kvalifikacijah, so pričakovanja pred dirko zrasla.

Tim Gajser je deloval miren in povsem osredotočen na svoj prvi letošnji izziv. Po startu je bil tik za Bobryshevim, ki je začel najhitreje. Gajser in Bobryshev sta prvo vožnjo vozila v svojem tempu, ostali tekmovalci pa so iz kroga v krog zaostajali in se niso vmešali v boj za sam vrh. Gajser je proti koncu brez težav odpeljal mimo ruskega tekmovalca, prešel v vodstvo in se v cilju veselil svoje prve zmage v razredu MXGP, ob tem pa postavil tudi najhitrejši krog na dirki.

V drugi vožnji je Gajser za razliko od prve povedel že v uvodnih krogih in peljal povsem svojo dirko, v kateri nihče od konkurentov ni mogel slediti njegovemu tempu. Devetnajstletni Makolčan, najmlajši tekmovalec v razredu MXGP, je še enkrat premagal vso konkurenco in vknjižil tudi skupno zmago na dirki, kar je hkrati prva slovenska zmaga v elitnem razredu svetovnega prvenstva v motokrosu. Drugo mesto na katarski dirki je osvojil aktualni prvak razreda MXGP, Francoz Romain Febvre, tretji je bil Evgeny Bobryshev.

Gajser je bil po dirki vidno zadovoljen in kar nekoliko presenečen nad svojim uspehom.

Zelo sem srečen, to je neverjetno. Čudovito, kaj naj rečem. V prvi vožnji sem se moral bolj potruditi za zmago, saj sem lovil vodilnega, v drugi vožnji pa sem le kontroliral svoje vodstvo. Rad bi se zahvalil svoji družini in seveda svoji ekipi Honda Gariboldi za zares izvrstno pripravljen motor,

je po dirki navdušeno razlagal Gajser.

Motokrosisti iz Katarja potujejo na Tajsko, kjer jih že naslednji vikend čaka nova preizkušnja.

Foto: hondaproracing.com

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokros

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji