Tim Gajser zmagal tudi v Argentini

V Argentini so motokrosisti odpeljali četrto dirko svetovnega prvenstva v motokrosu, na kateri je Tim Gajser že drugič letos poskrbel, da je na zmagovalnem odru zvenela slovenska himna.


Gajser si je v soboto v kvalifikacijah z zmago zagotovil najboljši startni položaj in vnovič napovedal boj za sam vrh. Na dirki je v prvi vožnji začel solidno in je bil na začetku peti, za tem je napredoval na drugo mesto. Vendar se osemkratni svetovni prvak Antonio Cairoli ni dal in je Gajserja prehitel nazaj. Gajser je ponovno padel na tretje mesto in ga obdržal vse do konca prve vožnje. Nemec Maximilian Nagl je osvojil suvereno zmago, saj je vodil vse od starta.

V drugi vožnji se je Gajser izstrelil iz starta in povedel. Po uvodnih krogih mu je Cairoli resno zapretil in ga na vsak način skušal prehiteti, a se Gajser izkušenemu Italijanu ni dal in je obdržal vodstvo. V nadaljevanju je Makolčan še povečal svojo prednost in na koncu zmagal v drugi vožnji ter osvojil še skupno zmago na argentinski dirki. Drugo mesto je v seštevku dirke osvojil Cairoli, tretji je bil Nagl, ki je imel v drugi vožnji obilo težav.

V seštevku svetovnega prvenstva še naprej vodi Francoz Romain Febvre. Gajser ostaja na drugem mestu, njegov zaostanek pa po četrti dirki znaša le še tri točke. Cairoli je v seštevku prvenstva napredoval na tretje mesto.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo prihodnji vikend v Mehiki.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. Maximilian Nagl (Nem), 2. Antonio Cairoli (Ita) 3. Tim Gajser (Slo)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo) 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Romain Febvre (Fra)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 45 točk, 2. Antonio Cairoli 44 točk, 3. Maximilian Nagl (Nem) 41 točk

Skupno v seštevku SP: 1. Romain Febvre (Fra) 172 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 169 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 144 točk

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji