Žagar pred dirko za VN Poljske

Po uvodu v letošnjo Speedway Grand Prix serijo, ki se za našega voznika Mateja Žagarja s štirimi točkami ni končala kot bi si želel, se je karavana najboljših na svetu preselila v poljsko prestolnico.


Na njihovem Narodnem stadionu nas tako jutri, v soboto, čaka popravni izpit lanske dirke, ko se je sicer načrtovan veliki spektakel končal po vsega dvanajstih vožnjah. Fiasko za organizatorje pa smo si dobro zapomnili slovenski ljubitelji tega športa brez zavor, saj je pred prekinitvijo največ točk zbral Žagar in s tem slavil svojo drugo zmago v karieri. Kot branilec lanske zmage se tako vrača na oval, ki so ga sicer tokrat pripravili precej drugače. Je precej širši, malce daljši, proga pa je precej trša.

»Po dirki v Krškem sem vedel, da moram nekaj pošteno spremeniti, zato sem se obrnil tudi na novega tunerja, s katerim sem sicer vmes že sodeloval. Že na ligaških dirkah po Krškem se je tako izkazalo, da moji letošnji motorji le niso bili dovolj hitri, saj je nov agregat deloval povsem drugače. Upam, da se bo tako obnašal tudi jutri, saj se Krško več ne sme ponoviti,« je po treningu povedal naš prvak in dodal: »Podlaga je res precej trša kot lani, a upam, da s tem ne bom imel večjih težav. Po prvem krogu treningov smo z ekipo spremenili nastavitve uplinjača in potem je vse delovalo kot je treba.«

Žagar je imel podoben žreb kot v Krškem, saj bo v uvodnem delu dirke ponovno dvakrat startal iz povsem zunanjega položaja. Dirko bo pričel v četrti vožnji, ko se bo boril proti Avstralcu Jasonu Doylu, drugouvrščenemu iz Krškega ter poljskima mladcema Bartoszu Zmarzliku in Macieju Janowskemu, ki sta v svoji karieri že oba osvojila naslov svetovnega mladinskega prvaka. V Krškem je edino zmago osvojil iz povsem notranjega položaja, tokrat ga to čaka v 15. vožnji, proti njemu pa bodo vozili Šved Andreas Jonsson ter aktualni prvak Tai Woffinden ter veteran, trikrat doslej najboljši na svetu, Kalifornijčan Greg Hancock.

Še kvote na stavnicah, za zmago Woffindna vložen evro prinese 5,50 evra, enak vložek na Žagarjevo zmago pa prinese od 18,50 do 26 evrov.

Žagarjeve vožnje v kvalifikacijskem delu dirke:

4. B. ZMARZLIK (95), M. JANOWSKI (71), M. ŽAGAR (55), J. DOYLE (69)

8. F. LINDGREN (66), A. LINDBACK (85), N. PEDERSEN (3), M. ŽAGAR (55)

9. P. PAWLICKI (777), M. ŽAGAR (55), N. IVERSEN (88), C. HARRIS (37)

15. M. ŽAGAR (55), A. JONSSON (100), G. HANCOCK (45), T. WOFFINDEN (108)

18. P. DUDEK (16), P. KILDEMAND (25), C. HOLDER (23), M. ŽAGAR (55)

Borut Cvetko / Mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji