Na Slovaškem se je začelo državno prvenstvo CHD

Po dveh dirkah državnega prvenstva v CHD vodi Matej Kraljič (MD Depala vas).


Na Slovakiaringu na Slovaškem sta bili v soboto in nedeljo prva in druga dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Državno prvenstvo se tudi letos odvija v sklopu mednarodnega prvenstva Alpe Adria. Vikend je bil deževen, zato so se tekmovalci spopadali z zahtevnimi razmerami.

V seštevku državnega prvenstva je bil v razredu Superstock 1000 oba dneva najboljši Matej Kraljič (MD Depala vas), ki je čez vikend zbral skupaj 20 točk. V soboto je bil drugi Ivan Hrženjak (AMD Kranj), ki je v nedeljo osvojil tretje mesto. Tretje mesto je v soboto osvojil David Božič (Čarman motorsport), v nedeljo je bil drugi. V nedeljo sta do uvrstitev prišla še Mitja Lesjak (BMW AMD Trebnje), četrti v DP in Marjan Mencinger (AMD Trebnje) s petim mestom.

V razvrstitvi Alpe Adria je bil Kraljič v soboto na odličnem drugem mestu, Hrženjak je bil enajsti, Božič štirinajsti, Lesjak in Mencinger pa dirke nista končala. Kraljič je bil tudi v nedeljo najuspešnejši slovenski tekmovalec, osvojil je deveto mesto. Božič je bil trinajsti, mesto za njim se je uvrstil Hrženjak, Lesjak je bil šestnajsti, Mencinger pa dvaindvajseti.

Manca Katrašnik (AMD Kranj) je tekmovala v razredu Superstock 600 in osvojila šestnajsto ter sedemnajsto mesto.

Naslednji dirki bosta 4. in 5. junija v Pannoniaringu na Madžarskem.

REZULTATI

Foto: Tina Katrašnik

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji