Uspešen uvod v Vrtojbi

ŠKD Gas Vrtejba je gostilo uvodno dirko državnega prvenstva za panoge skuter, minimoto in ohvale, ter amatersko tekmovanje v supermotu.


V odličnem poletnem vremenu so navijači uživali v atraktivnih vožnjah najboljših slovenskih voznikov. V močnejšem razredu skuterjev sta si zmagi v posamičnih vožnjah privozila brata Marko in Martin Mihael, skupna zmaga pa je po zaslugi boljše uvrstitve v drugi vožnji pripadla Martinu. Tretji je bil Aleš Rakun. Vsi trije so člani AMD Gorica.

Žal sta manjkala lanski državni prvak Aleks Ugrin, ki je sezono zaradi poškodbe zaključil že pred začetkom, poškodoval se je na treningu motokrosa. Poškodovan pa je tudi Luka Koren, poškodba je posledica padca na dirki v Italiji.

V razredu Skuter sport je bil najboljši Tomaž Ahčin (AMD Orjaki), družbo pa sta mu na zmagovalnem odru delala novinca, Jernej Žajdela (AMD Domžale) in Nejc Kogovšek (AMD Orjaki).

Sezono razreda minimoto je najbolje pričel aktualni prvak Jan Poropat (Minimoto klub Obala), ki je v obeh vožnjah prepričljivo zmagal s precejšnjo prednostjo. Prvi nastop v razredu open je z drugim mestom v obeh vožnjah opravil Enej Logar (AMD Brežice), tretji pa je bil domačin Tim Leban (ŠKD GAS Vrtejba).

V novem razredu ohvale je prvo mesto odšlo v Italijo in sicer je za to poskrbel Daniel Da Lio, njegov rojak Salvatore Ragusa pa je bil s strani vodstva dirke izključen. Zasluženo je tako drugo mesto šlo v roke Jake Gorjana, na tretje mesto pa se je uvrstil Alex Novak. Tik pod stopničke se je uvrstila Mia Obreza (vsi trije nastopajo za ŠKD GAS Vrtejba).

V amaterskem tekmovanju supermota je prvi nastop na dirkah najbolje opravil Nejc Kržič, sledila sta mu Tomaž Vižintin in Jure Pirc.

Sezona se bo nadaljevala čez štirinajst dni prav tako z dirko v Vrtojbi. 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji