Doplihar peti na EP v Jastrebarskem, do točk tudi ostali Slovenci

V Jastrebarskem na Hrvaškem je bila peta dirka evropskega prvenstva EMX Open v motokrosu. Na dirki je tekmovalo pet slovenskih motokrosistov, najboljšo uvrstitev si je s petim mestom privozil Anej Doplihar (APJ Racing Team).


Na dirki so znova kraljevali češki motokrosisti. Najboljših je bil aktualni evropski prvak Martin Michek, ki je z zmago v obeh vožnjah osvojil tudi skupno zmago na dirki in povečal prednost v skupnem seštevku evropskega prvenstva, ki zdaj znaša že štirideset točk. Drugi je bil prav tako češki predstavnik Petr Bartoš, tretji pa Ukrajinec Dmytro Asmanov.

Anej Doplihar je bil v prvi vožnji peti, v drugi sedmi in je osvojil končno peto mesto ter s tem najboljšo slovensko uvrstitev na dirki. Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) je bil v prvi vožnji dvanajsti, v drugi pa je končal šesti in se je v seštevu dirke uvrstil na deveto mesto. Točke so osvojili tudi ostali slovenski tekmovalci: Matic Žitnik (AMD Brežice) je bil skupno petnajsti, Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) šestnajsti in Jaka Završan (AMD Trebnje) sedemnajsti. 

Naslednja dirka evropskega prvenstva EMX Open bo prihodnji vikend v Srbiji.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji