Doplihar odhitel v Švico

V Švici bo ta konec tedna poleg svetovnega prvenstva elitne kategorije MXGP potekala tudi dirka svetovnega prvenstva MX2, v kateri je Tim Gajser lani postal svetovni prvak. Po Gajserju bomo tokrat v kategoriji MX2 ponovno imeli svojega predstavnika.


Na dirki svetovnega prvenstva bo prvič nastopil primorski motokrosist Anej Doplihar (APJ moto šport), kar je izvedel šele dan pred začetkom tekmovalnega vikenda. Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev je bil vse do zadnjega na čakalni listi, po nekaj odjavah poškodovanih tekmovalcev, pa je promotor šele v petek zjutraj sporočil, da se lahko Doplihar udeleži dirke v kategoriji MX2.

»Presenečen sem bil nad novico, saj sem se že sprijaznil z dejstvom, da mi na dirki kljub veliki želji ne bo uspelo tekmovati. Zahvaljujem se svoji ekipi, ki je v zares kratkem času pripravila vse potrebno, da smo se lahko odpravili na pot. Upam, da bomo pravočasno prispeli na prizorišče,« je tik pred potjo navdušeno razlagal Doplihar.

Zanj bo dirka pomenila predvsem bogato izkušnjo, iz katere se bo skušal čim več naučiti. »Nastopiti v taki konkurenci bo posebna čast in verjamem, da bom dobil veliko novih izkušenj,« je še dodal Doplihar.

Dirka kategorije MX2 bo na sporedu eno uro pred dirko elitne kategorije MXGP. Prva vožnja kategorije MX2 bo v nedeljo ob 13. uri, druga ob 16. uri.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji