Jan Pancar šesti na svetu

Motokrosisti so ta vikend v Rusiji tekmovali na mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu. Slovenci smo imeli na prvenstvu le enega predstavnika. Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) je tekmoval v kategoriji MX 125 in osvojil šesto mesto.


Pancar si je pred prvenstvom za cilj zadal uvrstitev med najboljših deset. Proge v Orlyonoku pred prvenstvom ni poznal, je pa upal, da bo bolj gladka od tistih, na katerih je letos tekmoval v evropskem prvenstvu EMX 125, saj je imel na razritih progah z globokimi linijami precej težav.

Z rusko progo se je prvič spoznal v soboto na prostih treningih. V kvalifikacijah je osvojil odlično četrto mesto in napovedal boj za sam vrh. V prvi vožnji je začel povprečno in končal na šestem mestu. Šesti je bil tudi v drugi vožnji, ko je startal povsem iz ozadja, nato pa je z borbeno vožnjo napredoval med šesterico ter prvenstvo zaključil kot šesti motokrosist na svetu. Z zmago v drugi vožnji si je naslov mladinskega svetovnega prvaka privozil belgijski tekmovalec Jago Geerts, podprvak je postal Nizozemec Roan Van de Moosdijk, tretje mesto je osvojil češki motokrosist Jakub Teresak.

»V drugi vožnji sem bil v prvem ovinku udeležen v skupinski padec in sem se moral zelo boriti, da sem prišel na šesto mesto. Z nekaj več sreče pri obeh startih, bi se zagotovo uvrstil med pet najboljših na svetu,« je po dirki razložil Pancar.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. Roan Van de Moosdijk (Niz), 2. Jago Geerts (Bel), 3. Jakub Teresak (Češ), … 6. Jan Pancar (Slo)

2. vožnja: 1. Jago Geerts (Bel), 2. Roan Van de Moosdijk (Niz), 3. Jakub Teresak (Češ), … 6. Jan Pancar (Slo)

Skupno na SP: 1. Jago Geerts (Bel) 47 točk, 2. Roan Van de Moosdijk (Niz) 47 točk, 3. Jakub Teresak (Češ) 40 točk, … 6. Jan Pancar (Slo) 34 točk

Foto: osebni arhiv in Roman Borak / Youthstream

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji