Marko Jerman z ekipo na finalu FIM EWC

Motociklist Marko Jerman (Yamaha, MD Depala vas) bo v soboto tekmoval na finalni vzdržljivostni preizkušnji v cestno hitrostnem motociklizmu, dirki svetovnega prvenstva 8 ur Oschersleben - FIM Endurance World Championship.


Poleg Jermana slovaško ekipo Maco Racing Team sestavljata še Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos. Ekipa se je udeležila že prve dirke aprila v Franciji in druge dirke junija na Portugalskem. Tretjo dirko, ki je bila konec julija na Japonskem, so izpustili.

V Nemčiji bo tekmovalo petintrideset ekip. Med tekmovalci bo kar nekaj zvenečih imen, sicer bolj znanih iz drugih prvenstev, med drugim iz prvenstva moto GP. Jerman se je še posebej izkazal na Portugalskem, kjer je na začetku vozil celo na tretjem mestu, štiri ure pred koncem dirke pa so jim zagodle tehnične težave in pod vprašaj postavile celo zaključek dirke. Ekipa Maco Racing Team je po dveh odpeljanih dirkah na devetnajstem mestu, vodi francoska ekipa Team April Moto Motors Events. V Nemčiji Jerman z ekipo ob dobri pripravljenosti vseh treh dirkačev upa tudi na več športne sreče, s čimer bi izboljšali rezultate predhodnih dirk.

Že danes se v Oscherslebnu začnejo prosti treningi in kvalifikacije, ki se bodo nadaljevale tudi jutri. V soboto zjutraj  bo najprej na sporedu ogrevanje, ob 14. uri pa bo start osem urne preizkušnje, ki se bo končala ob deseti uri zvečer.

URNIK TEKMOVANJA

(prenos kvalifikacij, starta in zaključka dirke bo na Eurosport 2)

Sobota: 13:45 začetek startne procedure, 14:00 start dirke, 22.00 zaključek dirke

FIM ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP 2016

8.-10. april: 24 ur Le Mans, Francija

10.-11. junij: 12 ur Portimao, Portugalska

29.-31. julij: 8 ur Suzuka, Japonska

26.-27. avgust: 8 ur Oschersleben, Nemčija

POVEZAVA do uradne spletne strani

foto: AP/AMZS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji