Speedway v Krškem in Lendavi

Ta konec tedna se bo z dirkama v soboto in nedeljo zaključila letošnja sezona speedwaya v Sloveniji.


Vozniki dobro sprejetega mednarodnega prvenstva parov se bodo tako najprej v soboto pomerili v Krškem. Na Stadionu Matije Gubca bo start prve vožnje ob 15. uri. Le dan kasneje, v nedeljo, pa se bodo v Lendavi, na Športnem centru Petišovci, prav tako ob 15. uri, v boj na predzadnji dirki letošnjega prvenstva podali dirkači iz šestih držav, ki sestavljajo sedem parov letošnjega prvenstva.

Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Matic Ivačič (AMD Krško) bosta glavna aduta slovenskih barv, saj bosta na obeh dirkah predstavljala združen par obeh njunih klubov in upala na dober točkovni izplen.

Trenutno, tri dirke pred koncem, za tretjim mestom, za katerega bodo po zadnji dirki, 22. oktobra v madžarski Gyuli, podelili tudi medalje, zaostajata za pet točk. Izven dosega stopničk na koncu sezone pa je zagotovo par, ki vozi za sestavljen par ST Lendava in KST Trebče. Denis Štojs in Čeh Jaroslav Petrak pa sta kljub temu zagotovo tudi na teh dveh dirkah sposobna presenetiti in pomešati štrene favoritom na obeh dirkah. V ta krog pa ob paru Krško – Ljubljana sodi tudi zasedba Hrvaške Unije Donji Kraljevec, kjer bo v glavni vlogi Jurica Pavlic, najboljši voznik letošnjega skupnega DP posameznikov Slovenije, Hrvaške, pa tudi Madžarske.

Z izjemno močno zasedbo pa bodo kot ponavadi ponovno nastopili Čehi, ki nastopajo za kluba iz Pardubic in Prage. Par iz češke prestolnice je tudi vodilni v prvenstvu, ki se je v zadnjih dveh letih izkazalo z izjemno izenačenimi in zanimivimi dirkami. Zagotovo bo tako tudi v soboto v Krškem ter v nedeljo v Lendavi.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji