Gajser na uvodni dirki odličen drugi

V Katarju se je z večerno dirko začela sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Tim Gajser, ki brani naslov svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP, je vikend začel z zmago v kvalifikacijah in nadaljeval s končnim drugim mestom na prvi dirki sezone.


To je odličen obet za nadaljevanje sezone, v kateri motokrosiste čaka skupno kar devetnajst dirk. Gajser je na treningih še vozil nekoliko rezervirano, na petkovih kvalifikacijah pa je bil prepričljiv že na startu in je na koncu zmagal z minimalno prednostjo pred Cairolijem.

Na dirki je v prvi vožnji suvereno zmagal Italijan Antonio Cairoli, ki je že na pripravljalnih dirkah dokazal, da je v vrhunski formi. Gajser ni začel najhitreje. Najprej je bil na tretjem mestu, njegov sotekmovalec pri Hondi, Rus Evgeny Bobryshev, pa mu je zaprl pot in Gajser je nadaljeval na četrtem mestu. Z Bobryshevim in belgijskim tekmovalcem Clementom Desallom so bili borbo za stopničke, Cairoli pa se je med tem odpeljal daleč naprej in je bil praktično neulovljiv. Tik pred koncem prve vožnje je Gajserju le uspel preboj naprej in končal je na tretjem mestu.

Druga vožnja je bila še bolj razburljiva. Gajser je takoj na začetku prevzel vodstvo, sledila sta mu Francoz Romain Febvre in Italijan Cairoli, ki se je prebil na drugo mesto in se je edini uspel približati Gajserju. Oba vodilna sta si privozila nekaj sekund prednosti pred zasledovalci, ki so zaostali skoraj dvajset sekund. V prvi polovici dirke je Cairoli skušal premagati Gajserja, vendar se Makolčan ni dal in je celo povišal tempo. Sledila je končnica za dobre živce, saj je Italijan naenkrat ujel Gajserja, ga dva kroga pred koncem po hudi borbi celo prehitel in še enkrat zmagal. Gajser se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Cairoli je s polnim izkupičkom točk postal skupni zmagovalec katarske dirke, Gajser je osvojil skupno drugo mesto, tretji je bil Belgijec Clement Desalle. »Zadnje dni sem imel nekaj želodčnih težav in danes je prvi dan, ko se počutim bolje. Zelo sem zadovoljen z današnjo zmago,« je zadovoljno razlagal Cairoli. Gajser, ki mu je prehlad pobral nekaj moči, pa je povedal: »Z vikendom sem kar zadovoljen. V zadnjih krogih sem izgubil nekaj moči in koncentracije. Naslednji vikend bo nova priložnost, veselim se nove dirke. Zahvaljujem se svoji družini in ekipi ter navijačem v Sloveniji.«

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo prihodnji vikend v Indoneziji, v nedeljo zjutraj po našem času.

REZULTATI MXGP

  1. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Clement Desalle (Bel), 3. Tim Gajser (Slo)
  2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Febvre (Fra)

Skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita) 50 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 44, 3. Clement Desalle (Bel) 40

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji