Prva dirka karting pokalnega prvenstva Sportstil

V Latisani, v Italiji je bila na sporedu prva dirka za slovensko pokalno prvenstvo Sportsil v kartingu.


Kartisti so že na uvodni dirki sezone prikazali veliko željo in motivacijo po osvajanju najvišjih mest. V kategoriji Rotax Micro Max je konkurenco ugnal predstavnik Hrvaške, najboljši slovenski kartist je bil Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina) na drugem mestu.

V kategoriji Rotax Mini Max je slavil član celjskega AMD Šlander Mai Sadar, ki je bil edini slovenski tekmovalec v kategoriji. V kategoriji Rotax Max Junior, kjer so tekmovali kartisti iz Slovenije, Švedske, Hrvaške, Avstrije in Črne Gore, je bil v obeh vožnjah najhitrejši Denis Bahar (Jefra Racing). 

V kategoriji Rotax Max so morali slovenski kartisti v obeh vožnjah priznati premoč italijanskemu tekmovalcu, tik za njim se je na drugo mesto uvrstil Anže Dovjak, tretja pa je bila edina ženska predstavnica Katja Pivk (oba AMD Šlander).

Klemen Prešeren (AMD Šlander) se je veselil zmage v kategoriji Rotax DD2, družbo sta mu na zmagovalnem odru delala drugo uvrščeni David Rotar (AMD Šlander) in Primož Matelič (AMD Hajdina), ki je bil tretji.

Naslednja dirka pokalnega prvenstva Sportstil bo 9. aprila v Čedadu.

Foto: Sebastjan Pivk

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji