V Vrtojbi je bilo znova zanimivo

Poligon Gas v Vrtojbi je bil prizorišče druge letošnje dirke državnega prvenstva v panogah skuter, minimoto in ohvale, ter rekreativnega tekmovanja v supermotu in za starodobnike razreda oldtimer 50 GP.


Najzanimivejšo dirko so uprizorili vozniki kategorije ohvale, kjer so o mestih na stopničkah odločale desetinke. V razredu ohvale 110 so Enej Krševan, Jaka Gorjan in Alex Novak (vsi trije GAS Vrtejba) skrbeli za navdušenje številnih gledalcev z brezkompromisnimi prehitevanji in majhnimi razlikami. V prvi vožnji Krševan ni uspel unovčiti najboljšega štartnega položaja, saj ga je Gorjan uspel prehiteti, na koncu pa je bila razlika med prvo trojico le 6 desetink sekunde. V drugi vožnji je bil potek dirke skoraj identičen, le s to razliko, da je v cilj kot zmagovalec pripeljal Krševan, drugi je bil Gorjan, tretji pa Novak. Razlika je bila tudi v tej vožnji le 6 desetink. Zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji je skupno zmago osvojil Krševan, kar je bila zanj tudi prva zmaga.

Razburljiv je bil tudi razplet razreda ohvale 160, kjer so se za zmago potegovali Danijel Beltram, Luka Koglot (oba GAS Vrtejba) in Enej Logar (AMD Brežice). Slednji je dirko po slabem štartu pričel iz ozadja, na polovici dirke prehitel Koglota, v predzadnjem krogu pa želel še mimo Beltrama. A voznika sta se med seboj zadela, oba padla, ker je izkoristil Koglot in zmagal, Logar je bil drugi, Beltram pa zaradi poškodovanega motorja odstopil. Druga vožnja se je pričela zelo podobno, a le do zaključka prvega kroga, ko je Beltramu zdrsnil prednji del motorja in sledil je padec. Koglot se mu ni uspel izogniti in tudi sam je padel, tako da je Logar lahko mirno nabral zadostno prednost in kljub manjšim tehničnim težavam uspel priti v cilj kot zmagovalec tega razreda. Tudi tu je o zmagovalcu odločala boljša uvrstitev v drugi vožnji, slavil je Logar pred Koglotom in Beltramom. 

 

V razredu minimoto je tokrat Jan Poropat (Minimotklub Obala) ubežal tehničnim težavam in zanesljivo zmagal v obeh vožnjah. Zadnja leta najboljši slovenski voznik minimota je brez težav ubežal tekmecem in tako osvojil prvo letošnjo zmago. Še najbolj se mu je približal mladi Matija Kavčič (GAS Vrtejba), za katerega prav tako velja, da se ga je smola iz prve dirke pred slabim mesecem dni, tokrat izognila in zasluženo se je uvrstil na drugo mesto v obeh vožnjah in tudi skupno. Za tretje mesto se je pričakoval boj med Gašperjem Lenkom (AMD Kranj) in Valterjem Poropatom (Minimotoklub Obala), a je kljub dobrim štartom Lenka, Poropat v obeh vožnjah uspel Lenka prehiteti in osvojiti tretje mesto. 

Tudi Nej Kogovšek je bil med skuteristi praktično brez konkurence in zanesljivo dobil obe vožnji razreda skuter 70 in osvojil maksimalni izkupiček točk. Po eno drugo in eno tretje mesto sta si razdelila Andrej in Zvonko Ramšak (oba AMD Orjaki), a zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji je skupno drugo mesto osvojil Andrej, Zdravko pa je bil tretji. 

V razredu skuter sport je obe vožnji dobil Tomaž Ahčin (AMD Orjaki), pred Jernejem Žajdelo (AMD Domžale). 

Na tokratni dirki so se v rekreativnem tekmovanju prvič v letošnji sezoni pomerili tudi vozniki supermota in vso konkurenco je ugnal Mark Furlan, obakrat je bil drugi Zorko Mikac, tretji mesti pa sta si razdelila Žiga Zadravec v prvi in Nik Breščak v drugi vožnji. Slednji je bil tudi skupno tretji. 

V rekreativnem tekmovanju razreda oldtimer 50 GP je bil vrstni red v obeh vožnjah enak. Obakrat je zmagal Robert Mladovan, drugo mesto je osvojil Tomaž Jesenek in tretje Tom Kokalj. 

V razredu skuter open je dvojno zmago slavil Matija Fantinič pred Silvanom Mladovanom. 

Tudi tokrat so se občinstvu v promocijski dirki predstavili mladi vozniki minimota, tokrat jih je nastopilo 5, najbolj sta navdušila Tian Krševan in Matija Kodarin, čestitke za nastop pa si zaslužijo tudi Luka Lenko, Marko Sovdat Švajger in Tristan Rupelli. 

Tekst in foto: GAS Vrtejba

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji