Na Poljskem otvoritev prvenstva Alpe Adria

Motociklisti so na Poljskem v Poznanu otvorili sezono mednarodnega prvenstva Alpe Adria.


Na tekmovanju so nastopili štirje slovenski dirkači: aktualni državni prvak Matej Kraljič (MD Depala vas), David Božič (AMD Kranj) in Mitja Lesjak (AMD Trebnje) v kategoriji Superstock1000, Bor Klemenc (ŠD Inotherm) pa v kategoriji Stocksport300, ki šteje tudi za točke evropskega pokala, kar je letos novost.

David Božič je bil najviše uvrščeni slovenski tekmovalec v kategoriji Superstock1000, v obeh dirkah je bil dvanajsti. Matej Kraljič je bil prvi dan štirinajsti, v drugi dirki pa sedemnajsti. Mitja Lesjak se je v prvi dirki uvrstil tik za Kraljičem na petnajsto mesto, drugi dan pa je na ogrevanju pred dirko padel na oljnem madežu in se lažje poškodoval, zato na dirki ni tekmoval. 

 

Bor Klemenc je bil v kategoriji Stocksport300 v prvi dirki peti. V drugi dirki je prehitro startal in bi moral zapeljati skozi bokse, vendar ni upošteval table in je bil na koncu diskvalificiran. 

Naslednja dirka mednarodnega prvenstva Alpe Adria, ki bo štela tudi za slovensko državno prvenstvo, bo 24. in 25. junija na Slovaškem.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji