Jaka Peklaj štirinajsti na finalu EP

V Loketu se je poleg dirke svetovnega prvenstva odvilo še sklepno dejanje evropskega prvenstva za kategoriji EMX 65 in EMX 85.


V kategoriji EMX 65  je od Slovencev tekmoval desetletni Jaka Peklaj, ki si je nastop na finalu priboril z osmim mestom v conskem delu tekmovanja. Peklaj je šel na Češko z visokimi pričakovanji, saj je letos v izjemni formi in je vidno napredoval.

Na Češkem je tekmovalo najboljših štirideset motokrosistov iz Evrope. Peklaj je v prvi vožnji na startu pustil za sabo vso konkurenco in si je že po dveh krogih nabral nekaj sekund prednosti. Sledil je padec na ciljnem skoku, zaradi česar je mlademu tekmovalcu padla koncentracija. Naredil je novi napaki in padel na zadnje mesto, potem pa mu ni uspelo več ujeti priključka s konkurenti. Peklaj je tudi v drugi vožnji odlično startal in se izstrelil na drugo mesto, v nadaljevanju pa je zaradi napake v prvi vožnji vozil preveč zadržano in zdrsnil na dvanajsto mesto. V drugi polovici vožnje je začel napadati in se je prebil na sedmo mesto. Evropsko prvenstvo je zaključil na štirinajstem mestu, je pa dokazal, da je med najhitrejšimi evropskimi motokrosisti. Evropski prvak je postal Danec Mads Fredsoe Sorensen.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji