Bogomir Gajser razkril motokros reprezentanco 2017

Selektor slovenske motokros reprezentance Bogomir Gajser je po dirki svetovnega prvenstva v Švici razkril trojico, ki bo letos zastopala slovensko reprezentanco na prestižni dirki za pokal narodov.

Ekipno svetovno prvenstvo v motokrosu, pokal narodov oziroma Olimpijada motokrosa bo v nedeljo, 1. oktobra v Veliki Britaniji. Svoje mesto v reprezentanci so si prislužili Tim Gajser (MXGP), Jan Pancar (MX2) in Jernej Irt (MX Open). Tim Gajser bo vsekakor najmočnejši član reprezentance. Mladi Jan Pancar je bil v članski reprezentanci že lani in je upravičil svoj nastop. Letos je član italijanskega tovarniškega moštva Yamahe in ima odlično podporo ter hiter 250 kubični motor. Jernej Irt je svoje mesto v reprezentanci potrdil z odlično predstavo in borbo na nedavni dirki svetovnega prvenstva v Švici.

Selektor Gajser je slovenske motokrosiste in njihove vožnje spremljal vso sezono, meril čase in opazoval napredek, zato trdno stoji za svojim izborom in verjame, da reprezentanca ne bo razočarala. »Slovenske tekmovalce spremljam na dirkah v tujini in doma, vsak vikend so pod drobnogledom. Vedno opazujem, kako jim gre. Lani sem prevzel selektorsko funkcijo in mislim, da se reprezentančne tekme lotevamo zelo strokovno. Pri izbiri je pomembna celotna sezona, največ pa seveda zadnji rezultati, tehnika in vzdržljivost,« je pojasnil selektor Gajser.

Tekmovanje za pokal narodov se bo začelo v soboto, 30. septembra, ko bodo motokrosisti odpeljali pomembne kvalifikacijske dirke. Najboljših dvajset reprezentanc se bo v nedeljo, 1. oktobra, v treh finalnih dirkah udarilo za naslov svetovnega prvaka, ostale reprezentance pa bodo tekmovale v B-finalu. Lani se je Tim Gajser tik pred dirko na treningu poškodoval. Reprezentanca je brez Gajserja za las zgrešila uvrstitev v veliki finale in je na koncu osvojila triindvajseto mesto.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji