Otroci na AMZS motošportnem dnevu žareli od navdušenja

Za kar 36 otrok, ki so se v četrtek in petek, 17. in 18. 8. 2017, na Vranskem udeležili AMZS motošportnega dne, je bil to zagotovo eden izmed vrhuncev letošnjih počitnic.


Spoznali so se s panogami karting, minimoto, trial in motokros ter tako na lastni koži doživeli, kako so v svet motošporta podali njihovi idoli, ki jih sicer spremljajo prek televizijskih ekranov. Dva sta jih tudi obiskala: v četrtek se je otrokom pridružil najhitrejši slovenski motocisklist Marko Jerman, v petek pa motokrosist, svetovni prvak v MX3, Klemen Gerčar.

Program motošportnega dne je bil prilagojen otrokom od 5. do 8. leta starosti in namenjen zgodnjemu spoznavanju motošportnih prvin. V teh letih je telesni razvoj in gibalna aktivnost izjemnega pomena, z vadbo z gokartom in pravimi motocikli pa otroci razvijajo motorične sposobnosti in nabirajo nove izkušnje.

 

Več fotografij na AMZS Facebook strani

Za otroke je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem skrbela ekipa izkušenih inštruktorjev, trenerjev in izvajalcev programa. Po krajšem teoretičnem uvodu so se podali na poligon, na katerem so krožili po štirih postajah različnih panog. S postopnim uvajanjem in nadgrajevanjem spretnosti so jih na zabaven način popeljali do navdušenja in veselih vzklikov. Vmes so imeli dovolj odmorov, da so se lahko osvežili in si nabrali energije za naslednje izzive. Velik poudarek je bil tudi na uporabi ustrezne zaščitne opreme, s čimer skušajo trenerji otrokom že od samega začeta privzgojiti pomen varnosti.

Zadovoljni so bili tudi starši, ne le otroci. Oče petletnega Maija je ob koncu povedal: »Mai je po koncu osemurnega dogajanja precej pod vtisom. Za petletnega otroka sem predvideval, da mu bo to preveč, zato sem bil stalno prisoten, če bom opazil znake utrujenosti. Na moje presenečenje pa po zaključku sploh ni želel domov.« Kot je še povedal, ima Mai tudi že svoj motokros motor, ki ga najraje vozi na poligonu v Ilirski Bistrici. Oče si želi, da bi sin s tem nadaljeval v varnem okolju: »Iz mojih izkušenj se skoraj vsak otrok, prej ali slej, na vasi ali na ulici sreča z motorji. Takrat je prepozno za učenje ter spoznavanje užitkov in pasti teh nevarnih igrač. Če se otrok nečesa nauči, se običajno tega potem drži tudi takrat, ko je starejši.« In v smehu doda: »Že sedaj me opozarja, ko včasih z avtomobilom zapeljem na sredinsko črto ali zamenjam vozni pas brez smerokaza.«

AMZS se za podporo pri izvedbi motošportnega dne zahvaljuje podjetju Akrapovič.

Planet TV: prispevek z AMZS motošportnega dne na Vranskem

 

 

Ključne besede


motokrosminimotokartingtrialmotošportmotošportni dan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji