Tim Gajser bo v nedeljo užival

Motokrosisti bodo v nedeljo tekmovali na Floridi, ki je v letošnjem koledarju edina dirka za svetovno prvenstvo v Združenih državah Amerike. Jacksonville je novo prizorišče, na katerem se bodo motokrosisti elitne lige pomerili prvič. Na povsem polni startni rampi bo v konkurenci številnih ameriških tekmovalcev tudi predstavnik AMZS, Tim Gajser. Med konkurenti bodo tudi zvezdniki ameriškega superkrosa: Eli Tomac, Webb Cooper in Justin Barcia.


Dirke v Združenih državah Amerike so za evropske motokrosiste še posebej zanimive, saj mnogi upajo, da si bodo odprli vrata v svet ameriškega motokrosa. Tim Gajser bo v nedeljo tekmoval kot zmagovalec zadnje dirke svetovnega prvenstva, ki je bila pred dvema tednoma na Švedskem. Na Florido je odpotoval že v ponedeljek, proge pa si zaenkrat še ni ogledal v živo.

»Proge še nisem videl v živo, ogledal sem si jo le na posnetkih. Izgleda zelo lepa in ima veliko tehničnih skokov. Na dirki bom užival in dal vse od sebe,« je povedal Gajser, ki se dirke zelo veseli. Dodal je še, da te dni na Floridi zaradi hurikana močno dežuje. Motokrosisti so imeli od zadnje dirke svetovnega prvenstva prost vikend. Gajser ga je izkoristil delovno, saj se je v Radizelu udeležil dirke slovenskega državnega prvenstva in seveda zmagal.

V nedeljo ga čaka bolj zahtevna naloga. Startna rampa bo po dolgem času zapolnjena do zadnjega kotička, ameriški tekmovalci pa bodo na domačih tleh še dodatno motivirani. Italijan Antonio Cairoli ima sto eno točko prednosti pred Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom. Če mu bo uspelo zadržati to prednost, bo Italijan že v nedeljo, torej dve dirki pred koncem sezone, osvojil svoj deveti naslov svetovnega prvaka. Herlings se v Ameriki mudi že od prejšnjega tedna, saj je za trening odpeljal dirko ameriškega prvenstva in suvereno zmagal. Gajser, ki je v seštevku prvenstva peti, bo moral na dirki za seboj pustiti Francoza Romana Febvreja, ki na šestem mestu še ni opustil želje po napredovanju med najboljših pet in lahko Gajserja v skupnem seštevku še prehiti.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 19. uri, druga ob 22. uri zvečer.

URNIK TEKMOVANJA MXGP

Nedelja: 19.00 – 1. vožnja MXGP, 22.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji