V Brežicah bo ta vikend dirka evropskega prvenstva v motokrosu

V Prilipah pri Brežicah bo konec tedna dirka evropskega prvenstva v motokrosu. Avto-moto društvo Brežice bo gostilo drugo dirko conskega dela evropskega prvenstva za kategoriji EMX 65 in EMX 85 ter prvo dirko evropskega prvenstva v kategoriji EMX open.


Na tekmovanju bodo sodelovali motokrosisti iz dvanajstih držav: Slovenije, Italije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Ukrajine, Rusije, Švice, Francije, Portugalske, Španije in Nemčije. V kategorijah EMX 65 in EMX 85 se bodo pomerili tekmovalci jugozahodne evropske cone, ki so marca tekmovali v Italiji, po Brežicah pa bodo tekmovali še v Franciji in na Portugalskem. Deset najboljših motokrosistov v seštevku štirih dirk, se bo konec julija na Češkem pomerilo na finalu evropskega prvenstva.

V kategoriji EMX 65 se za vstopnico za finale bori Jaka Peklaj, ki je na finalu tekmoval že lani. »Letos sem preko zime trdo treniral v fitnesu, tudi priprave na motorju so potekale odlično. V Brežicah bom nastopil s povsem novim motorjem, pripravljenim posebej za evropsko prvenstvo. Moja želja je, da ta vikend zaigra Zdravljica in upam, da zame,« je hudomušno napovedal enajstletni Peklaj. Na prvi dirki v Italiji, ki je zaradi obilnega dežja potekala v izredno zahtevnih razmerah, je bil trinajsti. Poleg Peklaja bodo kategoriji EMX 65 tekmovali še Gal Geršak,  Lukas Osek in Miha Vrh, ki je prav tako tekmoval že v Italiji, vendar točk ni osvojil. V kategoriji EMX 85, kjer na prvi dirki nismo imeli predstavnika, bosta nastopila Jaka Osek in Bor Brejc..

V kategoriji EMX open bodo tekmovali številni slovenski motokrosisti, med katerimi bo najbolj zveneče ime Klemen Gerčar, ki sicer tekmuje v svetovnem prvenstvu MXGP. »Zelo sem vesel, da bom lahko tekmoval na progi svojega društva AMD Brežice, na tekmi za evropsko prvenstvo. Iz tekme v tekmo se počutim bolje, zato verjamem, da bodo dobre vožnje v nedeljo nagrajene z dobrim rezultatom,« je napovedal Gerčar. Kot ostali slovenski tekmovalci se najbolj veseli podpore domačih navijačev, ki bo prišla še kako prav. Ob Gerčarju bodo na startu še: Jaka Završan, Theo Urbas, Luka Milec, Matic Žitnik, Luka Frigelj in Aljaž Žnideršič. V kategoriji EMX open bo letos na sporedu pet dirk, po Brežicah bodo motokrosisti že konec meseca tekmovali na Madžarskem, nato v Ukrajini, na Hrvaškem in v Srbiji.

Motokrosisti se bodo začeli v Prilipah zbirati že v petek popoldne, saj bo od 15. ure naprej potekal tehnični pregled. V soboto bodo od 10. ure naprej prosti in pred kvalifikacijski treningi, kvalifikacijske dirke sledijo od 15. ure naprej.

Glavna dirka bo v nedeljo, začetek prvih voženj bo ob 12. uri.

Informacije o vstopnicah: 
- cena vstopnice je 10 €
- za člane AMZS, s potrdilom o plačani članarini 8 €
- mladina med 12. in 18. letom 5 €
- otroci do 12. leta imajo prost vstop

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji