Janez Remše v Franciji na otvoritvi sezone SP prikoličarjev

V Le Mansu, v Franciji bo ta v vikend slovita vztrajnostna dirka za svetovno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu, dirka 24 ur Le Mansa, poleg tega pa bodo otvoritveno dirko sezone 2018 odpeljali še prikoličarji.


Vztrajnostna dirka bo minila brez slovenskega predstavnika, saj je bil motociklist Marko Jerman primoran dirko izpustiti. Tekmoval naj bi sicer za srbsko ekipo Vidra Team, ki pa se je znašla v finančnih težavah. »Ekipa mi je zadnji trenutek sporočila, da odpoveduje sodelovanje na dirki, saj je glavni sponzor umrl. Za tem sem bil v dogovorih z avstrijsko ekipo Yart, kjer pa so že imeli zapolnjena vsa mesta,« je pojasnil Jerman, ki bo vikend izkoristil za trening: »Trenutno samo treniram. Čez vikend gremo na Grobnik preizkusiti nov asfalt. Dogovarjamo se kako naprej, saj so se načrti za sezono podrli. V načrtu imam tekmovati v mednarodnem prvenstvu Alpe Adria.«

Vztrajnostna 24 urna dirka se bo začela v soboto ob 15. uri.

Pred tem bodo prvo dirko svetovnega prvenstva odpeljali tekmovalci kategorije prikoličarji. V svetovnem prvenstvu za prikoličarje bo tudi letos tekmoval predstavnik AMZS Janez Remše, lani osmi motociklist na svetu v tej kategoriji. Njegov sopotnik bo irski tekmovalec Eamon Mulholland. Svetovno prvenstvo bo štelo sedem dirk. Prva bo ta vikend v Franciji, naslednja maja na Slovaškem, konec junija v Nemčiji, julija na Madžarskem, avgusta na Nizozemskem, septembra na Hrvaškem, finalna dirka pa bo oktobra v Nemčiji. Remše upa na uvrstitev med deseterico, v skupnem seštevku prvenstva pa si želi izboljšati lanski rezultat.

Dirka bo v soboto ob 12. uri.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji