Praznik motokrosa v Škednju

V Škednju bo v nedeljo tretja dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu, ki jo organizira AMD Slovenske Konjice, skupna dirka za državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške. Na dirki bodo poleg najboljših slovenskih motokrosistov tekmovali vsi najboljši predstavniki Hrvaške ter tekmovalci iz Italije in Avstrije.


 

V odprti kategoriji si od prvenstva največ obeta najuspešnejši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki je lani zaradi poškodbe izpadel iz boja za naslov državnega prvaka, letos pa po dveh dirkah vodi. V Škednju, ki velja skoraj za Gajserjevo domačo dirko, bo imel ob progi številne navijače. Na drugem mestu je trenutno Klemen Gerčar, aktualni državni prvak Luka Kutnar pa bo skušal izboljšati skupno tretje mesto.

Maks Mausser je letos odločno začel svoje nastope v kategoriji MX 125, kjer je po dveh dirkah v vodstvu. Na drugem mestu se mu je najbolj približal Gal Hauptman. Najtesnejši dvoboji so se na prvih dirkah odvijali v kategoriji MX 2. Luka Milec in Miran Kovačič sta vodilna tekmovalca z enakim številom točk.

V kategorijah MX 65 in MX 85 so tekmovalci odpeljali le eno dirko, saj prva dirka državnega prvenstva zaradi neugodnih vremenskih razmer ni bila izvedena. V najnižji kategoriji državnega prvenstva MX 65, svojo premoč dokazuje Jaka Peklaj, ki v Sloveniji tačas nima prave konkurence in tudi v nedeljo velja za absolutnega favorita. V kategoriji MX 85 sta po eni odpeljani dirki v vodstvu predstavnika Italije in Madžarske, najviše uvrščeni slovenski motokrosist je trenutno Anej Ilič na tretjem mestu.

V veteranskih kategorijah sta po pričakovanju vodilna aktualna državna prvaka. Borut Koščak je prepričljivo najboljši pri mlajših veteranih, pri starejših veteranih pa dominira Bogomir Gajser. Oba bosta tudi v nedeljo startala na zmago in upata na povečanje vodstva v državnem prvenstvu.

Na dirki bodo tekmovali še motokrosisti podmladka MX 50, ki se bodo pomerili za točke pokalnega prvenstva. Med najmlajšimi pred nedeljsko dirko vodi Val Slavec.

Začetke dirke bo ob 11. uri.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji