Jaka Peklaj drugi v Franciji

V Franciji je bila na sporedu tretja dirka conskega dela evropskega prvenstva v motokrosu za kategorijo EMX 65, kjer letos uspešno tekmuje Jaka Peklaj.


Peklaj je na zadnji dirki jugozahodne evropske cone v Brežicah prvič stal na zmagovalnem odru, ko je osvojil drugo mesto. Odličen drugi je bil tudi v obeh vožnjah francoske dirke ter v skupnem seštevku. Zmagal je Italijan Brando Rispoli, ki še naprej vodi v skupnem seštevku prvenstva.

»V obeh vožnjah sem dobro startal. V prvi sem padel in zopet se je pojavila bolečina v desnem kolenu, ki sem si ga poškodoval pred mesecem dni. Stisnil sem zobe in se tudi v drugo boril do konca. Veseli me, da imam pravo hitrost,« je povedal Peklaj potem, ko je zadovoljen prejel svoj drugi pokal letos.

Peklaj je napredoval na skupno tretje mesto in si je že dirko pred koncem conskega dela zagotovil uvrstitev med najboljših deset v coni, s čimer si je privozil vstopnico za finale evropskega prvenstva, kjer se bo julija na Češkem pomerilo najboljših štirideset evropskih tekmovalcev.

REZULTATI

 

Ključne besede


motokrosJaka Peklajmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji